În Iași încep să se organizeze și chestii drăguțe. Cum ar fi cursul de ceremonia ceaiului, curs pe care eu îl aștept de foarte mult timp.

Asociația româno-japoneză Himawari a organizat în ultimii ani multe evenimente interesante, printre care și câteva evenimente de prezentare a ceremoniei ceaiului, ultimul din ele chiar weekendul trecut. Din păcate eu am fost plecată la munte, așa încât n-am putut să particip. Tare mult mi-ar fi plăcut să observ cum se prepară ceaiul matcha (de profesioniști) și bineînțeles, să-l și degust. Nu ar fi fost prima degustare, dar ar fi fost prima experiență completă: pregătire și servire.

Probabil toate aceste evenimente au avut succes astfel încât Asociația a hotărât să organizeze un curs complet de ceremonie a ceaiului. Nu numai că se va observa procesul de pregătire a ceaiului, dar se va și învăța.

Cursul este organizat de către Asociația Himawari, cu acordul și sprijinul Asociatiei Chadō Urasenke Tankokai România, care are ca scop promovarea unei mai bune înțelegeri și aprecieri în rândul populației din România a tradițiilor culturale ale Japoniei așa cum au fost și continuă să fie manifestate în Chadō.

Acest curs se va desfăşura în fiecare joi, între orele 16:30 – 18:00, în Corpul R al Universităţii “A. I. Cuza” de pe Str. Lăpuşneanu, sala 205 (etaj 2) – vis-a-vis de fosta clădire Romtelecom. Taxa de participare este de 70 lei/lună (pentru elevi și studenți 50 lei/lună). Perioada de înscrieri este 18 Februarie – 3 Martie 2013, iar primul curs va avea loc pe data de 7 Martie 2013. Găsiți formularul de înscriere aici.

Eu încă mă gândesc dacă să mă înscriu sau nu. Problema e că începe la 16.30, asta ar însemna să plec mai devreme de la serviciu, săptămână de săptămână, ceea ce nu este chiar grozav. 🙂

Dacă aveți însă timp și sunteți pasionați de ceai, vă recomand acest curs. Cu siguranță va fi o experiență plăcută și interesantă.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Comments on Curs de Ceremonia Ceaiului

    • Da, cred ca e mai potrivit pentru studenti. 🙂 Eu ies la 5 de la serviciu, si ca sa ajung la 4.30 acolo ar trebui de fapt sa plec pe la 4, 4.15, deci s-ar pierde ceva timp.

  1. Un curs grozav, dar le este mai degraba destinat bugetarilor. Ei termina (parca) la ora 4 programul. :)) Sa ne anunti daca te hotarasti sa-l urmezi. 🙂

  2. Intr-adevar suna foarte interesant cursul si as fi tentata sa particip daca ar fi in alt interval orar.
    Cu toate astea e un semn bun ca se intalmpla si astfel de lucruri in Iasi 🙂
    Le doresc multi participanti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.