Mr. Selfridge

MrS1

La Downtown Abbey n-am apucat încă să mă uit, dar probabil că o voi face în curând pentru că am auzit numai lucruri bune. Până atunci vă recomand ceva asemănător, Mr Selfridge, o poveste adevărată despre fondatorul marelui magazin Selfridge (de care cu siguranță ați auzit), Harry Gordon Selfridge.

Jeremy Piven interpretează foarte bine rolul principal. Acțiunea începe odată cu anul 1908, când în Londra se deschide magazinul Selfridge. Ni se prezintă evenimentele de zi cu zi, lupta lui Selfridge pentru ca magazinul lui să fie cel mai bun, cât și viața sa de familie. Dacă în afaceri Harry Selfridge era un om onest și creativ, în viața personală avea probleme încurcându-se cu tot felul de femei și dezamăgind-o astfel pe soția sa.

Din lucrurile care m-au impresionat în acest serial sunt tehnicile de marketing, merchandising și management prezentate. Chiar de evenimentele au loc într-o epocă demult apusă, multe lucruri încă sunt valabile și astăzi. Și poate tocmai un bărbat ca Selfridge le-a gândit și le-a pus în practică pentru prima dată. De exemplu reduceri de preț, vitrine frumos aranjate, celebrități care să reprezinte produsele Selfridge.

La început am urmărit serialul pentru că nu aveam altceva mai bun de văzut. Dar m-a prins și acum pot spune că de-abia aștept să apară episoade noi. Până în prezent s-au difuzat 10 episoade. Sper că va primi și un al doilea sezon.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thanks for passing by↓

Cristina miki roberts MihaelaC Aliceee Traveler Ana Muraru Nice Oana Roxana I Raluca Pina Raluca Mihaela Curea Adrianna Diana Loryloo Anca Lavinia

9 Comments on Mr. Selfridge

 1. Raluca
  March 18, 2013 at 1:18 pm (5 years ago)

  Sincera sa fiu, eu nu auzisem de magazinul Selfridge, dar o sa incerc serialul, mai ales daca se aseamana catusi de putin cu Downton Abbey( care o sa iti placa cu siguranta! ).

  Reply
  • Mihaela
   March 18, 2013 at 1:20 pm (5 years ago)

   Este un magazin celebru in Anglia. Zilele trecute au implinit 104 ani de existenta. http://www.selfridges.com/

   Reply
 2. Aliceee Traveler
  March 18, 2013 at 2:58 pm (5 years ago)

  Cand am fost la Londra l-am vizitat. E frumos in Harrods mi-a placut mai mult 🙂
  Ma tenteaza sa il vad acum ca stiu despre ce e vb …

  Reply
  • Mihaela
   March 18, 2013 at 5:14 pm (5 years ago)

   Incearca atunci, un episod, doua, poate o sa-ti placa.

   Reply
 3. Oana
  March 18, 2013 at 5:34 pm (5 years ago)

  Exact pe acelasi stil este un serial britanic inspirat de romanul lui Emile Zola, La paradisul femeilor. Este vorba despre patronul primului magazin universal din Marea Britanie numit The Paradise. E tot asa, cu tehnici de marketing, promotii, inovatii in domeniul comertului cu amanuntul etc. Mai multe detalii http://www.imdb.com/title/tt2391224/
  Multumesc pentru recomandare, il voi urmari si pe acesta pentru ca am descoperit ca ma fascineaza culisele marilor magazine universale.

  Reply
  • Mihaela
   March 18, 2013 at 5:38 pm (5 years ago)

   Ah interesant, multumesc pentru recomandare!

   Reply
 4. Mihaela Curea
  March 19, 2013 at 8:25 am (5 years ago)

  Interesantă recomandare, că tot am terminat recent Sex and the city.

  Reply
 5. Loryloo
  March 21, 2013 at 12:15 am (5 years ago)

  Nu am auzit de acest serial, urmaresc in schimb Downtown Abbey… si imi place mult acest tip de seriale, de epoca. Il voi incerca si pe cel recomandat de tine 🙂

  Reply
  • Mihaela
   March 21, 2013 at 9:56 am (5 years ago)

   O sa urmaresc si eu Downtown Abbey…am auzit multe lucruri bune.

   Reply

Leave a Reply

More in seriale
Seriale noi: drame

V-am promis că voi reveni și cu serialele mai "serioase" care au apărut în această toamnă. Însă a trecut timpul...

Close