social media summit iasi 2013Aș putea spune că participarea la Social Media Summit a fost un obiectiv pentru acest an, mai ales că nu am fost prezentă la edițiile din anii trecuți.

Am aflat de pe un blog de eveniment, m-am înscris, am recomandat și unei colege de la serviciu să se înscrie, și vineri, 15.03.2013, ne-am prezentat amândouă la Hotel Europa, gata de o zi de discuții dintr-un domeniu tare drag mie.

La eveniment m-am întâlnit cu colege de master, bloggeri, cunoștințe din online și chiar cu un coleg de la cursul de Competențe antreprenoriale. După salutări ne-am ales locurile și până la ora de începere am răsfoit puțin revistele Biz primite la intrare.

Conferința a început cu prezentări despre regionalizarea blogosferei. Ne-au vorbit Andreea Marc, Adrian Nechifor, Cristian Șuțu, Dan Dragomir și Cristian China-Birtu (Chinezu). Moderator a fost Marta Ușurelu, Redactor-Șef Revista Biz. Cristian Șuțu și Chinezu mi-au făcut o impresie foarte bună, au fost prezentările pe care le-am ascultat cu cel mai mult interes. Admir campaniile realizate de Cristian Șuțu cu Foto Union, sunt foarte bine gândite și au avut rezultate foarte bune. Nu a fost prima dată când am auzit de ele, am prietene bloggerițe în București care pozează frecvent în aceste campanii așa că pot admira rezultatele fără să caut prea mult (pe Facebook sau pe blogurile lor).

A urmat o pauză de cafea, după care a început partea mai “business” a conferinței. S-a pus accentul pe ce poate face și ce nu poate face social media pentru companii, pe strategiile potrivite pentru folosirea la maxim a oportunităților oferite de social media, pe implicarea bloggerilor în campaniile de marketing. Ne-au vorbit de această dată Laurențiu Dumitrescu (Digital Star), Crenguța Roșu (DC Communication), Florina Șerban (Cosmote) și Alexandru Negrea (Spada). Prezentarea care mi-a plăcut cel mai mult a fost cea a lui Alexandru Negrea. Am aflat câteva lucruri despre Facebook pe care nu le știam. Bineînțeles că mă refer la partea de Facebook Ads. Ni s-a vorbit și despre schimbările care vor apărea la Facebook, despre noul Timeline, despre cum vor arăta pozele după schimbare, ș.a. Foarte interesant.

După pauza de masă (asigurată de organizatori) a început ultima parte, care iarăși mi-a plăcut foarte mult, prezentarea lui Cristian Manafu (The Connector & Partners). S-a vorbit despre importanța prezenței în Social Media, despre crearea unei strategii, lansarea unui produs/serviciu, despre aplicații esențiale pentru pagina de Facebook. Am ținut minte aplicația Mintmetrics, realizată de cei de la SilkWeb, pare foarte utilă. De asemenea am băgat la cap cât de important poate fi Facebook pentru promovarea companiilor: Iași este pe locul 3 ca număr de conturi de Facebook iar Facebook este imediat după Google la site-uri accesate în România în 2013 conform Alexa. În 2012 a fost pe primul loc. Iar noul Graph Search cu siguranță va ajuta și mai mult companiile. Cu toate acestea, ni s-a spus (de Alexandru Negrea, Head of Facebook Department) că Facebook cu buget 0 nu prea se poate. Este posibil pentru ONG-uri sau organizații non-profit, dar mai greu spre imposibil pentru companii. O sumă recomandată de început este de 200 de euro. Bineînțeles, se merită dacă știți că piața țintă este pe Facebook.

Cam asta a fost conferința. Am fost foarte mulțumită de subiectele discutate, de speakeri, de organizare. Îmi dau seama că s-a depus un real efort financiar pentru organizarea acestui eveniment, pentru că acesta să fie gratuit și astfel toți cei interesați să poată să participe. Mulțumesc pe această cale organizatorilor și sper să ne revedem anul viitor.

Înainte să închei cu câteva poze făcute cu telefonul (aștept cu nerăbdare mai multe poze, s-au făcut foarte multe poze în sală dar deocamdată n-am văzut nimic pe net), vreau să menționez că am fost mai mult decât încântată să mă întâlnesc cu o cititoare a blogului, Cristina. Ea m-a recunoscut și m-a salutat și am reușit să mai schimbăm câteva vorbe la final. Sper să păstrăm legătura și-n viitor.

Un alt lucru care mi-a plăcut a fost poza de final cu bloggerii din Iași. Aștept toate pozele, pe net a apărut doar cea și cu Chinezu, în care din păcate eu nu mă văd pentru că eram exact în spatele lui. 🙂 Chiar și cu tocuri, nu mă pot compara cu cei 1.80 ai lui.

8 Comments on Despre Social Media Summit Iași 2013

  1. Imi pare rau ca nu am fost prezent acolo, desi m-am inscris si am fost pe lista de invitati,dar asta este cand lucrezi in ture de noapte.Am aflat intr-un articol BZI despre acest summit, cu 2 zile inaintea evenimentului. Sunt fericit ca am citit acest articol despre eveniment, ca nu stiam ce am pierdut.
    Pot spune ca urmaresc acest blog de pe smartphone , de fapt sunt abonat la el prin intermediul RSS-ului(gReader).Mi-a placut asa de mult articolul incat am dorit sa intru de pe PC sa-l mai citesc inca o data.Este primul meu comment pe un blog si imi pare bine ca l-am postat aici. O seara buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.