Nu doar şofer, ci şi pieton

Iubesc să conduc. Îmi ador maşina. Dar au existat momente când tocmai acest condus m-a determinat să renunţ la ieşiri în oraş, la întâlniri cu prietenii. Cum asta? Păi mi-a oferit ocazia să vin cu scuze (pe care chiar le credeam) de genul: “nu vin, că nu am unde să parchez”, “nu vin că ar trebui înainte să merg să-mi pun şi benzină”, ş.a.

Prea am considerat maşina absolut necesară pentru orice deplasare. Da, când e vorba de distanţe mari, este de înţeles. Dar de ce aş folosi maşina şi când merg în locuri aflate la 20 de minute de mers pe jos? Şi când afară e frumos şi e relaxant şi sănătos să faci câţiva paşi?

Aşa că în ultima săptămână am luat decizia să nu mai las lenea să mă ţină în casă. Am reuşit astfel să mă întâlnesc cu prietenele mele, să merg la două cafenele noi, am apucat să mai văd şi eu centrul oraşului, să intru în magazine noi, să văd ce s-a mai schimbat în Iaşi. M-am putut opri şi în locuri unde nu sunt locuri de parcare, am avut timp să mă uit, n-am mai stat cu stres şi am făcut mişcare. Parcă mi s-a deschis o lume nouă. Altfel vezi lucrurile când…chiar le vezi bine, şi nu în fugă, la viteze mari.

Şi nu s-a terminat aici. O să încerc să merg pe jos mai des, pe distanţe mai mari. Îmi pun sandalele comode în picioare şi ies la plimbare. Şi asta vă recomand şi vouă. Dar mare grijă la temperaturile de afară, să nu vi se facă rău!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thanks for passing by↓

Clarra Nice Letitia Andreea Roibu DaNa Roxana C Mâzgălica Alina Ana Muraru Cristina Raluca N. cipoc Victoria West Raluca Adri Daniela Alexandra Mira miki Kroko Diana Orjen Oana Dorothea Alice wonders adizzy MihaelaC gia Raluca Carla Carmen Nicoleta C.

11 Comments on Nu doar şofer, ci şi pieton

 1. cipoc
  June 24, 2013 at 12:48 pm (5 years ago)

  Eu am fost pieton vreo 3 saptamani (atat a durat reparatia masinii)
  A fost nasol c-am pierdut o gramada de timp de aiurea si-am mers destul de mult pe jos
  E altceva cand stii ca daca ai nevoie poti folosi masina, si altceva cand stii ca alta sansa n`ai decat sa mergi pe jos/cu tramvaiul

  Reply
  • Mihaela
   June 24, 2013 at 1:07 pm (5 years ago)

   Clar. Si eu la serviciu merg cu masina, asa nu risti sa ajungi transpirat, sa intarzii sau mai stiu eu ce. Mai ales pe caldurile astea. Dar din cand in cand e placut si sa mergi pe jos. De preferinta cand mergi undeva sa te relaxezi.:)

   Reply
 2. Nice
  June 25, 2013 at 9:46 am (5 years ago)

  Sincera sa fiu eu evit plimbarile pe canicula asta. Stiu ca mi se face rau si nu vreau sa lesin pe strada sau sa ajung acasa mai mult moarta decat vie. De regula insa calatoresc cu metroul vara pentru ca e un mijloc de transport rapid, extrem de racoros si relativ ieftin. Si nu foarte aglomerat, mai ales dupa ora 10 AM. Nu am carnet si nu sunt pasionata de sofat.

  Desigur, prin magazine, hipermarketuri e ok, au aer conditionat si e chiar o placere sa le colinzi. Si la terase si cafenele e dragut, daca ai bani de cheltuit.:P

  Reply
  • Mihaela
   June 25, 2013 at 10:02 am (5 years ago)

   Da, am patit-o sambata. Am vrut sa merg pe jos, o distanta mai mare. Am iesit din casa, am mers cam 3 minute si apoi m-am intors si-am luat masina. Era mult prea cald si cum ai zis si tu, nu vreau sa mi se faca rau. Eu rezist la caldura, nu am probleme, dar o insolatie tot se poate face sau imi pot arde pielea. Mai ales ca nici nu eram data cu vreo crema spf.

   Reply
 3. Dorothea
  June 26, 2013 at 1:32 am (5 years ago)

  Există şi o cale de mijloc: bicicleta. De 2-3 ori mai rapidă ca mersul pe jos şi nu cere benzină. 🙂

  Reply
  • Mihaela
   June 26, 2013 at 8:22 am (5 years ago)

   Da, corect! Am bicicleta, stiu sa merg, insa vreau sa mai exersez inainte sa merg pe distante mai mari. Mi-e un pic frica sa merg cu bicicleta prin zone unde sunt si masini. Ma tot gandesc ca poate ma dezechilibrez si cad in fata masinii. 🙁

   Reply
 4. adizzy
  June 27, 2013 at 12:18 am (5 years ago)

  cand eu m-am descis sa incep sa imi conduc masina, ca eu sunt anti condus, tu te decizi sa iesi la plimbare pe jos 🙂 eu m-am saturat de mers cu trenul – de aia vreau sa imi fac curaj sa conduc ..iar. plimbari placute

  Reply
 5. Fritz
  June 27, 2013 at 1:43 pm (5 years ago)

  Eu sunt total impotriva automobilelor! Mersul pe jos sau cu bicicleta sau cu mijloacele de transport in comun cred ca sunt cele mai bune solutii la ora actuala. De ce? Pai din multe considerente, cele mai importante ar fi lipsa de miscare, POLUAREA, aglomeratia mare din orase, lipsa locurilor de parcare. In Berlin se foloseste automobilul numai in cazuri exceptionale, locuitorii orasului sunt de mici educati sa foloseasca mijloacele de transport in comun. Chiar si navetistii isi lasa masinile la intrarea in oras si iau autobuzele, metrourile sau trenurile pentru a ajunge la lucru sau unde au nevoie.
  Aici cred ca este vorba si de mentalitati, noi mai avem inca 100 de ani pana sa ajungem macar la o mica parte din nivelul lor de civilizatie.

  Reply
 6. Victoria West
  June 30, 2013 at 9:06 pm (5 years ago)

  Eu in Toronto nu pot sa merg pe jos, pentru ca distantele sunt mari si trebuie sa conduci peste tot. Lucrurile stau asa nu doar in oras, dar si in suburbii. De la casa mea pana la cel mai apropiat supermarket e jumatate de ora de mers pe jos, 5 minute de condus. Singurul loc unde pot sa merg pe jos este o intersectie cu cateva magazine aproape de mine, si mai merg la un mini-market de acolo, 10 minute pe jos, 2 minute cu masina. Cand il iau pe Alex la plimbare, merg pana acolo pe jos.

  Dar in Romania mergeam si eu mult pe jos, distantele fiind mult mai mici si localitatile (chiar si orasele mai mari) fiind mult mai compacte.

  Reply
  • Mihaela
   July 1, 2013 at 9:34 am (5 years ago)

   Da, imi imaginez ca sunt distante f mari…

   Reply
 7. Carmen
  July 5, 2013 at 1:46 am (5 years ago)

  Eu am cam renuntat la masina in timpul saptamanii, mi-e mult mai comod sa merg pe jos, mai ales ca e si frumos afara.

  Reply

Leave a Reply

More in personal
Planuri pentru vacanţa de vară

Odată cu începutul lunii iunie am început să mă gândesc din ce în ce mai mult la ce vreau să...

Close