the-white-queen-slice

Fanii Philippei Gregory au un nou motiv de bucurie: a apărut serialul The White Queen, realizat după romanele autoarei. Deşi numele serialului creează impresia că scenariul este realizat doar după romanul cu acelaşi nume, acesta integrează şi naraţiunea din The Red Queen şi The Kingmaker’s Daughter.

Pentru cei nefamiliarizaţi cu romanele menţionate, serialul este despre Războiul celor Două Roze, punând accentul pe femeile implicate – Regina Elizabeta, soţia Regelui Edward, Margaret Beaufort, mama viitorului rege Henry Tudor, şi Anne Neville, soţia regelui Richard. Dacă sunteţi pasionaţi de romanele şi serialele istorice, dacă aţi urmărit cu plăcere The Tudors sau The Borgias, o să vă placă şi The White Queen.

1white_queens

Momentan au apărut doar 2 episoade. Mi se pare că merg destul de repede cu firul poveştii, deja în al doilea episod Elizabeth este mamă a cinci copii (cu tot cu cei doi din prima căsătorie). Pentru că mi-au plăcut foarte mult romanele ţin minte destul de bine acţiunea, cu toate acestea serialul nu mă plictiseşte. Îmi plac actorii aleşi, deşi nu am recunoscut pe nimeni, cu excepţia lui James Frain, cu care ne-am întâlnit şi în The Tudors, şi care şi aici joacă un rol important, cel al lordului Warwick. Îmi mai place ritmul şi apreciez că Philippa Gregory a fost direct implicată în tot ce înseamnă serialul The White Queen.

Sper să nu se oprească la doar un sezon, să continue, că au ce povesti. Şi aştept cu nerăbdare viitorul roman al Philippei Gregory, despre fiica Reginei Albe, Elizabeth (The White Princess).

Vizionare plăcută!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Comments on The White Queen

  1. Am vazut primul episod (nu aparuse inca al doilea) si ma gandeam sa nu uit sa-ti spun cand ma intorc de la Lacu Rosu, dar totusi am uitat 😀 Ma uit ca “calicu-n traista” ca nu prea am bani, insa tare mi-as comanda cartile de pe elefant, ca e o promotie la niste carti Polirom.

    • Cand o sa ai posibilitatea, neaparat sa ti le cumperi. Eu ador cartile Philippei Gregory. Si mama mea le citeste cu mare placere, si Raluca, si Diana…are o gramada de fani pe aici. 😛

  2. Am si eu cartea “The White Queen” de Philippa Gregory, dar inca n-am citit-o. Nu stiam de acest serial.
    Prima carte de Philippa Gregory pe care am citit-o a fost “The Other Boleyn Girl”. Am vazut si filmul atunci, si mi-au placut ambele. Mai am si “The Constant Princess” in biblioteca, dar inca n-am citit-o.

  3. Am citit romanele ei si pot afirma cu tarie ca sunt deosebite. Inca nu am timpul necesar pentru un nou serial insa o sa-l punctez in wishlist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.