238551-orphan-black-orphan-black

Au apărut câteva seriale faine în ultimul timp şi vreau să vă povestesc de fiecare în parte pentru că…merită. Încep cu Orphan Black care este şi cel mai mediatizat şi apreciat de critici.

Îmi este un pic dificil să vă povestesc acţiunea lui pentru că nu vreau să dezvălui prea multe. Vreau să fiţi la fel de surprinşi ca şi mine. De aceea o să vă descriu doar începutul primului episod. Sarah Manning (Tatiana Maslany), o tânără cu diverse probleme legate de poliţie, droguri, iubit violent, ajunge într-o gară, dă un telefon, rămâne fără bani. Se gândeşte ce să facă în continuare. Moment în care vede în depărtare o tânără, îmbrăcată elegant, care îşi lasă geanta jos, se descalţă de pantofii cu tocuri înalte. Sarah se apropie de ea. Când este aproape, tânăra se întoarce, se uită la ea, şi apoi se aruncă în faţa trenului. Avea un chip identic cu cel al lui Sarah.

După şocul iniţial, Sarah “împrumută” geanta fetei şi după ce află câteva informaţii legate de ea, se hotărăşte să-i fure identitatea pentru a face rost de o sumă suficientă de bani pentru a fugi cu fiica ei, Kira, şi cu fratele ei vitreg, Felix. Numai că nu realizează că viaţa celei numite Beth este mult mai complicată şi periculoasă decât era viaţa ei.

Nu vă gândiţi că este un film despre gemene. Probabil v-aţi plictisit de astfel de seriale. Este ceva mult mai mişto. Tatiana Maslany este incredibilă, joacă extraordinar. Şi Jordan Gavaris (Felix) mi se pare simpatic, joacă cu mult umor rolul fratelui homosexual al personajului principal.

Sper să vă placă şi vouă la fel de mult. Vizionare plăcută!

 

13 Comments on Orphan Black

 1. Povestirea ta a avut darul sa-mi starneasca curiozitatea si dorinta de a urmari Orphan Black, desi nu sunt o fana a serialelor. Cred ca in mai toate serialele inceputul este astfel conceput incat sa intrige, sa captiveze, sa te tina in suspans.

 2. Am citit articolul și a fost așa, pe nepusă masă, când am dat play la primul episod. De aseară mi-am găsit o nouă ocupație, chiar m-a prins serialul 😀 Mersi de recomandare!!
  O duminică frumoasă!

 3. Uite ca…eram in cautare de seriale noi
  Pe de o parte nu sunt sigura c-ar fi indicat sa il incep dar suna tentatnt
  N-ar fi indicat pentru ca-mi va fura timp pe care ar trebui sa-l folosesc altfel

  • E fainut tare. Deja a aparut primul sezon, 10 episoade. S-a dat comanda de al doilea sezon, tot 10 episoade.

 4. Ideea mi se pare similara cu cea din Ringer, doar ca acolo se stie clar ca e vorba de 2 surori gemene. 🙂
  Cred ca stiu ce fac diseara, multumesc de idee 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.