indragostita-de-un-ingerCu mare ruşine vă mărturisesc că până să plec în vacanţă nu mai reuşisem să citesc o carte cap-coadă tocmai din luna februarie! S-a dus planul meu cu 50 de cărţi citite în acest an, motiv pentru care sunt dezamăgită de mine. Da, într-adevăr, mi s-a aglomerat programul, dar chiar şi în acest caz, am citit mult prea puţin.

În vacanţă la mare am avut multe ocazii să citesc: la plajă, la piscină, seara înainte de culcare. Şi aşa am reuşit să parcurg 2 cărţi şi mare parte din alta. Una din cărţile citite este de la editura All, din colecţia Strada Ficţiunii. Este vorba de “Îndrăgostită de un înger” de Federica Bosco.

Personajul principal este Mia, o tânără de şaisprezece ani, singuratică, rebelă, cu două pasiuni: baletul şi Patrick (fratele mai mare al celei mai bune prietene, Nina). Mia este îndrăgostită de el dar e conştientă că n-are nici o şansă să fie remarcată de Patrick. În plus, nu vrea o să dezamăgească pe prietena ei. Oricum baletul şi visul ei de a ajunge la Royal Ballet School din Londra îi ocupă tot timpul. Nu ajung însă talentul şi munca ei, are nevoie de o sumă mare de bani pentru a ajunge la şcoală iar părinţii ei nu îşi permit. Ar fi o soluţie dar ar însemna să rănească pe cineva foarte drag. Dacă Mia va reuşi să-şi îndeplinească visele, aflaţi din carte.

Cartea este perfectă pentru vacanţă. Relaxantă, uşor de citit, fără a fi prea lacrimogenă sau romantică. Deşi finalul cărţii, neaşteptat şi şocant, mi-a cam adus lacrimi în ochi şi tare greu m-am abţinut să nu plâng. Mă aşteptam să fie mai previzibilă, la început credeam că ştiu ce o să se întâmple, dar am fost total surprinsă.

Sper să vă placă şi vouă!

În curând o să vă prezint o nouă carte din colecţia Strada Ficţiunii, o carte care-mi este foarte dragă. De-abia aştept! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Comments on Îndrăgostită de un înger – Federica Bosco

  1. Mie mi-e mai rusine ca am luat o pauza si mai lunga de la citit. Cand eram mica citeam non-stop, dar in ultimii ani am rarit-o mult si nu-mi vine sa cred cat am pierdut.

    Pentru ca imi place cam tot ce recomanzi tu in materie de carti, iti scriu si eu cateva care mi-au placut: A Vintage Affair – Isabel Wolff, War Brides – Helen Bryan (daca poti face abstractie de numeroasele greseli gramaticale din carte, povestea e chiar interesanta… cu exceptia finalului. ), A Tree Grows in Brooklyn – Betty Smith, Lunch in Paris – Elizabeth Bard.

    Astept cu nerabdare noi recomandari. Pot fi si carti pe care le-ai citit in trecut si despre care nu ai scris inca 😉

  2. Am citit cartea si chiar merita sa o cititi si voi. Abia astept sa iasa si a doua parte, Ingerul meu secret. Stie cineva cand o vom putea gasii in librarii?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.