De câteva luni aud în fiecare dimineaţă, cam la 10 minute după ce mă trezesc, cel mai enervant sunet. Nu e vorba de alarma de dimineaţă, nu e vorba nici de vreun vecin zgomotos, ci de un claxon de bicicletă. Un claxon cu totul diferit, nu am mai auzit niciodată un asemenea sunet, aduce mai mult a ţipăt de pasăre decât a claxon de bicicletă.

L-am auzit prima dată acum câteva luni şi chiar am crezut că este vorba de vreo pasăre. Apoi am continuat să-l aud zilnic, uneori cu o durată de câteva zeci de secunde în şir. Cum m-am prins despre ce e vorba? Când eram într-o zi cu Albert pe afară am văzut biciclistul cu pricina pe celălalt trotuar, claxonând fără motiv, lăudându-se parcă cu acel sunet cretin. De atunci nu l-am mai prins pe afară, că zău că i-aş spune câte ceva, dar îl aud în fiecare dimineaţă, pe la 7, 7 şi ceva, cum claxonează fără rost. În fiecare dimineaţă! Când nu e aproape nimeni pe stradă!

Sunt o fire răbdătoare, dar cu un om din asta nu mai rezist nici eu. Dacă îmi amintesc bine, e un adolescent care se pare că are o singură pasiune în viaţa sa, şi anume să se laude cu claxonul lui oribil şi îngrozitor de asurzitor.

Măcar de era vorba de un sunet obişnuit de claxon de bicicletă. Aş fi trecut peste faptul că este mult prea puternic sau că îl ţine apăsat fără rost aproape un minut în şir. Dar nu pot ignora acest sunet care parcă vine direct din iad.

Partea bună? Vine iarna, cu frig şi zăpadă, iar asta îl va forţa (sper) să renunţe la mersul pe bicicletă.

8 Comments on Cel mai enervant sunet

 1. Te inteleg perfect! Si eu m-am confruntat vara asta cu o astfel de experienta neplacuta: doi tipi care “cantau” la tobe (de fapt repetau la nesfarsit acelasi ritm). Incepeau de seara pana pe la 2 noaptea.
  Daca ar fi cantat in timpul zilei, s-ar fi estompat sunetul tobelor in alte zgomote si ar fi fost usor de ignorat, dar noaptea …
  Deocamdata s-au calmat. Si cum zici si tu, vine iarna, poate se potolesc.

  • 🙁 Groznic. Ai incercat sa vorbesti cu ei? Totusi nu pot sa faca chestia asta noaptea, cand lumea doarme. Puteai sa chemi si politia daca nu se potoleau.

 2. O fi mai nasol decât bormașina vecinilor mei? Dar eu m-am obișnuit cu ea, am schimbat percepția: “de câte ori aud bormașina, și mai tare în somn să mă afund!”. 🙂 Funcționează. Hai să facem schimb, vrei? 🙂

  • :)) Nu mersi. 😛 Prefer claxonul in acest caz, ca macar il aud doar cateva zeci de secunde pe zi. Si uite, azi nu l-am auzit. 🙂

 3. anul asta numai 3 belicosi au ajuns in prime time: ala de zgaria/intepa femei pe strada, cel care internat candva si la Socola a vrut sa arunce in aer universitatea ca sa atraga atentia asupra lui prin ceea ce are, sau crede ca are de spus si acum teenagerul asta fara de educatie de la parinti.
  ce sa zic, lasa obloanele mai bine, incearca sa vorbesti cu parintii lui dupa ce-l localizezi si apeleaza chiar, daca trebuie la amendarea gestului sau la politie. e tulburare a linistii publice si se ia amenda pentru asa ceva. in prima faza, apoi asteapta vezi ce si daca apar rezultate.
  sper sa da, ca sa poti si tu dormi ca omul, nu ca robotul – la comanda adica.

  • Eh, pot dormi, nu dureaza chiar atat de mult si nu claxoneaza noaptea, ci la 7 dimineata, cand oricum sunt treaza.

 4. Face expres, e tare mandru de claxonul lui si de felul cum a ales sa enerveze pe toata lumea. Se aude si cu toate ferestrele inchise? Blocul meu este pozitionat intr-o intersectie de infarct a orasului, dar de cand a venit frigul si am inchis toate geamurile(la balcon si apoi la camera mea) parca e mai liniste.
  M-ar deranja cumplit si pe mine… Sper sa se plictiseasca pana la urma…

  • Se aude cu geamurile inchise. Si geamurile mele nu dau spre bulevard si tot se aude. Cred ca se aude si la 1 km departe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.