Cei care mă urmăresc pe Instagram sunt familiarizaţi deja cu zecile de poze pe care le pun cu Albert. Cum să nu mă apuce fotografiatul când e aşa simpatic? În schimb pe blog n-am mai scris aproape nimic de căţelul meu drag, aşa că vă povestesc astăzi câte ceva despre el.

Albert a “cucerit” în ultimele luni întreaga casă. Dacă înainte avea la dispoziţie doar bucătăria, holul şi “camera lui” (adică biroul), acum îşi petrece timpul şi în sufragerie şi în dormitor. De ce? Ca să fie alături de mine, bineînţeles. 🙂

Când însă nu e nimeni acasă, doarme pe canapeaua din sufragerie. Unde de fapt n-are voie, că eu urăsc canapeaua aia, mi-am propus să o donez cuiva din familie şi să-mi iau alta. Şi nu vreau să o umple el de păr sau să-i facă vreo gaură. Deocamdată e cuminte, nu a lăsat niciun semn, dar ca să fiu precaută, pun pe canapea diverse lucruri (o pernă, o haină, orice găsesc) şi el nu se mai urcă. Nu vrea să deranjeze nimic din loc. 😛

photo 1 (2)  photo 2 (2)

Seara avem program de dezmierdat. Iar când mă bag în pat la citit/tv, el se culcă pe jos, lângă mine.

photo 1 photo 2

De Crăciun a primit cadou un os şi o oală nouă pentru apă. Cea veche era prea mică, mereu mă trezea noaptea că i s-a terminat apa şi îi era sete. Aşa că i-am luat o oală de vreo 3 litri, ca să fiu sigură că nu mă mai deranjează noaptea.

photo 3 (2)  photo 3

photo 5 photo 4

Şi pentru că suntem nişte stăpâni tare curioşi, am montat şi camere în casă să vedem ce face Albert când e singur. Răspunsul? Doarme toată ziua.

albert albert_2

Fun facts:

 • Anul acesta am cumpărat un brăduţ mic, în ghiveci. De curând l-am mutat în balcon, l-am udat, iar Albert a considerat că se află afară, aşa că…şi-a făcut nevoile. Păi nu? Copacii stau afară, nu în casă.
 • Albert e un câine mărişor. Când îl scot afară, de multe ori mă trezesc că mă trage el pe mine, unde are chef, cum are chef. Şi eu mă ţin într-un mod foarte amuzant cu ambele mâini de lesă şi trag şi trag, atât cât pot şi eu. Prin urmare la un moment dat o doamnă în vârstă mi-a zis amuzată: “Domnişoară, e mai mare câinele ăsta decât dumneavoastră!”. Ceea ce nu e departe de adevăr. Albert a probat şi o bluză de-a mea, îi venea perfect.
 • Albert stă cu mine mereu. Când dorm, doarme lângă mine, când am treabă în bucătărie, stă în bucătărie. Când stau în birou, doarme pe patul lui din acea cameră. Şi când fac baie mă însoţeşte. Eu în cadă, el lângă cadă. Şi se uită foarte îngrijorat, cred că se teme să nu mă inec. Iar dacă cumva scot vreo mâna din apă şi o apropii de el, da repede să mă lingă, să mă “usuce”.

Mă iubeşte. Îl iubesc.

19 Comments on Albert, în toată splendoarea sa

 1. Adi ma innebuneste cu “hai sa luam si noi un labrador..”.. tot incerc sa ii sugerez ca nu e suficient loc in 2 camere, ca nu e ok, ca nu avem timp .. ce-i drept, sunt asa de dulci ..

  • Da, e complicat cu animale in apartament. Si pe al meu il chinui un pic in apartament. Ideal ar fi sa stea la casa.

 2. Ce frumos!!!! Sa il rasfeti mult in continuare. Eu am adoptat la un moment dat o pisica de pe strada si o lasam sa stea in casa ziua, iar noaptea dormea afara, la usa, intr-o casuta amenajata. N-o lasam pe canapea, ca sa nu zgarie canapeaua de piele, nici in pat ca statea pe afara si eu eram obsedata de microbi. Dupa vre0 6 luni s-a imbolnavit si dupa ce am cheltuit multi bani pe doctor si tot nu erau siguri ce e…. a trebuit sa o eutanasiem. A fost cumplit!!! Acum am grija de motanul unor rude si incerc sa-mi platesc greselile trecutului. Il rasfat foarte mult si-l las sa doarma in pat cu noi si il si pup pe capusor 🙂

  Am vazut ca citesti A thousand splendid suns. Foarte buna cartea. La fel si And the mountains echoed.

  • Da, am inceput sa o citesc (a thousand splendid suns), dar n-am reusit decat vreo 2 pagini, ca m-am apucat de alta carte. Dar urmeaza sa o citesc si pe ea.

  • Ioana, labradorul e cainele perfect pentru familii, mai ales pentru cele cu copii. Este foarte bland, foarte jucaus.

 3. M-am emotionat. O prietenie foarte frumoasa. Sa va bucurati in continuare unul de celalalt. Imi doresc si eu foarte mult un catel.

  • Multumesc Pina. 🙂 Un caine e intr-adevar cel mai bun prieten, am avut tot felul de animale, dar cainele este cel mai “lipicios”. E imposibil sa nu te atasezi, cand vezi ca se uita la tine ca la Dumnezeu.

 4. Albert este tare simpatic si se vede ca il iubesti tare mult … si el te iubeste pe tine!

  Tare mult as vrea si eu un catel care sa imi fie la fel de drag cum este Albert pentru tine.

 5. Labradorii sunt preferații mei. Deși îmi plac mult de tot nu cred că mi-aș lua unul la bloc. Nu aș avea timp de el. Dar cățelul tău e frumos foc 😀 Să-ți trăiască mult și bine 😀

  • Sigur! 🙂 Daca veniti prin Iasi neaparat sa ne intalnim sa se joace. Albert adora copiii, se joaca foarte frumos cu ei, e grijuliu si bland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.