Aş sta un an în Republica Dominicană

Ieri am aflat de la Raluca de Cristi şi Adriana, doi oameni pasionaţi de călătorii, care au puterea de a lăsa totul deoparte şi de a pleca câteva luni în altă ţară, de a lucra acolo, de a adopta obiceiurile locului. Şi nu în orice ţară, ci în unele dintre cele mai exotice.

Şi aşa mi-am amintit că şi eu am discutat despre cum ar fi să las totul şi să plec un an în Republica Dominicană. Nu trebuie să fie neapărat Republica Dominicană, dar trebuie să fie o insulă, un loc cât mai aproape de viziunea de paradis, un ţinut cu soare, nisip şi apă.

Când mi-a trecut acest lucru prin cap, credeam că nu aş avea puterea de a abandona tot. Păi ce s-ar întâmpla cu planurile mele? Cu viaţa de familie, cu job-ul, cu tot ceea ce conta pentru mine? Cum să las confortul de acasă pentru a locui în condiţii modeste pe o insulă? Cum să schimb job-ul comod de birou cu unul de chelneriţă sau vânzătoare pe plajă? Ce ar zice lumea? Ce ar crede familia mea?

După un an gândesc altfel. Îmi dau seama că nu pierd nimic dacă îmi opresc viaţa de aici pentru un an sau doi. Realizez că aş câştiga nespus de mult dacă aş avea curajul să las totul şi să încerc o altă viaţă. M-aş întoarce mai înţeleaptă, mai puternică, poate cu o viziune diferită a vieţii. O viziune mai sănătoasă.

Ciudat cum o dată cu trecerea timpului ne schimbăm atât de mult. Cum ceea ce ne speria în urmă cu ceva timp, acum ne atrage. Cum suntem dispuşi acum, mai mult decât înainte, să încercăm lucruri noi, experienţe incitante. Înconjuraţi de rutina vieţii, uităm să trăim aşa cum trebuie, uităm să apreciem viaţa asta şi să înţelegem că alta nu mai avem. Şi când avem momente de luciditate, ne zbatem să ne amintim cum este să trăieşti şi să simţi cu adevărat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thanks for passing by↓

Clarra Raluca Adina roberts Ioana Roxana I Raluca N. Oana creve Nice Mâzgălica Cristina Mihaela Curea Alina Diana Pina BonnieBlue Orjen dorina Oana

5 Comments on Aş sta un an în Republica Dominicană

 1. Raluca
  January 29, 2014 at 11:30 am (4 years ago)

  Nu te mai gandi la ce o sa creada familia ta sau ceilalti despre tine! Tu ai viata ta, drumul tau, nu mai acorda atata atentie celorlalti, pentru ca fiecare persoana vrea sa faci altceva, te vede altcumva.
  O astfel de experienta te schimba pe viata si n-o sa se poata compara cu job-ul pe care-l ai acum. Nu. E ceva diferit, ceva ce daca nu traiesti acum, nu stiu cand o sa mai ai ocazia…

  Reply
  • Mihaela
   January 29, 2014 at 11:32 am (4 years ago)

   E greu sa nu te mai gandesti la ce vor altii de la tine, cand esti obisnuit sa faci totul pentru altii. 🙂
   Si clar, o astfel de experienta ar fi nepretuita. Nu se compara cu nimic din ce ai putea face aici, in Romania.

   Reply
 2. creve
  January 29, 2014 at 2:18 pm (4 years ago)

  Mă gândesc că deși multă lumea și-ar dori asta, puțini au curajul să o facă 😀

  Reply
  • Mihaela
   January 29, 2014 at 2:24 pm (4 years ago)

   Da, si eu cred asta. Cine n-ar vrea sa duca o viata simpla si linistita intr-un loc superb? Iar daca trebuie sa renunti pentru un timp la cariera, la job, la alte planuri…asta e.

   Reply
 3. Nice
  January 29, 2014 at 5:29 pm (4 years ago)

  Sunt unii care nici macar nu ar lua in calcul posibilitatea plecarii intr-un loc pentru o perioada mai lunga de timp. De exemplu eu. 😀 Da, as merge in vacanta intr-o insula exotica, dar nu-mi doresc nimic mai mult. Am parte de aventura si adrenalina in cautarea unui job aici… Lucruri incitante vreau, dar sa nu fiu nevoita sa le gasesc in strainatate decat in calitate de turist.

  Reply

Leave a Reply

More in personal
Albert, în toată splendoarea sa

Cei care mă urmăresc pe Instagram sunt familiarizaţi deja cu zecile de poze pe care le pun cu Albert. Cum...

Close