Aşa cum v-am povestit săptămâna trecută, mi-am rezervat nişte bănuţi şi am mers la cumpărături. Trebuia să fie o modalitate relaxantă de petrecere a timpului , dar am plecat cu punga plină şi de haine, dar şi de nervi.

Înainte să vă arăt ce mi-am luat, să vă povestesc ce m-a supărat. În primul rând cabinele de probă, pe care eu le doresc cu scaune, cu cuiere suficiente, cu spaţiu. M-am dus la probat cu două perechi de pantaloni, o geacă şi o bluză şi de-abia am reuşit să încap într-o cabină de probă, nu am avut unde să-mi pun geanta, pardesiul, pantalonii pe care îi luasem la probat nu aveau umeraş şi a trebuit să mă chinui să-i aranjez cumva să stea în cuierul cu cârlige foarte înguste. Mi-am pus geanta pe jos, pardesiul nu aveam unde să-l pun, am încercat să-l aranjez cumva pe geantă, să nu se murdărească. Pantalonii pe care îi luasem la probat nu încăpeau în cuierul din cabina de probă, tot cădeau pe jos. Vă daţi seama că numai chef de probat n-am mai avut.

Al doilea motiv de supărare a fost calitatea unei anumite bluze. Acel model de bluză prezenta următoarele probleme: ieşeau aţe de peste tot, prezenta gaură/găurele foarte mici în anumite locuri, nasturele din zona pieptului este gândit şi aşezat prost, oferă vedere la sâni (cu cât sunt sânii mai mari, cu atât vederea e mai generoasă). V-aţi gândi că doar una din bluzele de acest tip prezenta astfel de defecte, dar nu, ambele bluze (mai erau 2 la raft) aveau fix aceleaşi defecte (aţe/găurele, nu în aceleaşi locuri). Ei, această minunată bluză (care costă 100 de lei) avea şi ditamai eticheta cu MADE IN ROMÂNIA. Restul, care erau fără probleme, sunt făcute în China şi nu scrie nicăieri mare asta. Dar pentru această cămaşă eticheta prezintă cu mândrie că e făcută la noi în ţară. Eu ce să mai cred acum? Că nu suntem în stare ca români să producem ceva de calitate? Am întrebat la casă de bluză, de cum de o vând aşa, cu defecte, şi mi s-a spus că mai apar de la probat. Dar aceste defecte nu erau de la probat, ce treabă au aţele ieşite de peste tot cu faptul că e probată? Să nu vă aşteptaţi să se ofere vreo reducere la acest tip de bluză, dacă nu-ţi convine, nu cumperi sau o returnezi în 30 de zile.

Ce se întâmplă până la urmă cu hainele din magazine, nu se face o inspecţie a lor, nu se verifică să nu prezinte defecte, înainte să fie puse la vânzare? Nu ştiu, mi se pare inadmisibil să fiu nevoită să verific eu minute în şir un produs pe care îl cumpăr ca să caut dacă are sau nu defecte. Am alte aşteptări de la magazine de renume internaţional, magazine care plătesc chirii enorme ca să fie plasate în mari centre comerciale, magazine care vând produse scumpe. Dau un ban şi aştept calitate, nu? Ei bine, se pare că nu.

O altă chestie ciudată a fost mărimea unor haine. Am probat o geacă, mărimea S şi M. Diferenţa dintre cele două mărimi aproape că nu se observa. Mărimea S mă strângea puţin în zona pieptului, mărimea M era un pic mai lejeră în acea zonă, dar tot mulată pe piept. În rest, nici o diferenţă. Eu una nu înţeleg…

Ce aşteptări am de la magazinele de îmbrăcăminte, unde o geacă imitaţie piele costă şi 300 de lei iar o cămaşă simplă 70-100 lei?

 • cabine de probă spaţioase, care să-ţi permită să probezi chiar şi peste 3-4 articole, cu loc de aşezat geantă şi haine;
 • POS-uri care să funcţioneze (e cam aiurea când nici unul din cele două POS-uri nu funcţionează, în ditamai magazinul dintr-unul din cele mai mari centre comerciale din Iaşi)
 • HAINE FĂRĂ DEFECTE! Iar dacă ţin neapărat să vândă aşa ceva, defectele să fie menţionate şi să existe o reducere de preţ.

9 Comments on Bonus la cumpărături: nervi

 1. Si pe mine m-ar deranja toate inconvenientele mentionate de tine in articol(cel cu POS-ul este de neconceput, eu platesc de obicei cu cardul, cine mai merge cu cash-ul dupa el la shopping de imbracaminte/incaltaminte?). Tare mi-ar placea ca cei vizati sa-ti citeasca blogul si sa remedieze ceva.
  Si mie imi plac cabinele spatioase, bine luminate, cu scaune si cuiere, mai ales ca mereu imi iau la probat multe hainute.
  Politica acestor magazine de firma care nu reduc articolele cu defecte este de neinteles pentru mine. Ori le aplica o reducere semnificativa ori nu le mai expun deloc.
  Astept sa ne prezinti noile achizitii. 🙂

  • Din fericire aveam si bani cash, da nu mereu am sume mari (peste 100 de lei). Si cand vezi ca POS-ul ba merge, ba nu merge, ba da eroare, ai si emotii, sa nu cumva sa-ti retraga oricum banii si sa-ti pierzi apoi timpul cu banca, pentru recuperarea banilor.

   Cat despre noile achizitii, cand am timp, le pozez, si le pun pe blog. 🙂 Ca ma gandeam sa pun poza reala, nu cea de prezentare de pe site-uri.

 2. Apropos de haine cu defecte, am fost recent in H&M unde pretul fiecarei bluze pleca de la 100 de lei in sus. Ok, cica e colectia noua. Insa erau foarte prost facute, ate ieseau peste tot, cusute aiurea. Nu mi se pare normal sa puricesc eu o haina inainte de a o cumpara.
  Mi se pare ca te trateaza cu dispret. Asa ca pot sta acolo haine de genul asta pana cand le cumpara cineva care permite sa fie tratat astfel.

  • Eu la H&M n-am vazut probleme. De fapt nu vazusem in magazine cunoscute probleme asa mari, cu haine cu astfel de defecte, probabil de aia am si fost asa de socata.

 3. Peste tot este problema asta cu cabinele de proba foarte mici, foarte prost gandite, pe mine ma enerveaza cand pe jos nu este macar un covor. Vara poti sa iti iei pantofii in picioare, dar iarna…?
  Hainele cu defecte si negocierea preturilor cu sefa de magazin uneori da rezultate profitabile. Din pacate, comerciantii inca nu au invatat sa respecte clientii.

  • Bineinteles. Sunt sigura ca in magazinele cu produse mai scumpe nu se intalnesc astfel de situatii. Dar nici acest magazin nu vinde produse chiar ieftine, e rusinos pentru numele lui sa vanda produse cu defecte…

  • Cabine de proba cu usi am vazut la H&M – imi plac cabinele lor de proba. Cu doua oglinzi, pentru a te putea vedea si din fata, si din spate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.