Onoare – Elif Shafak

onoareCe-mi place când dau peste o carte care să mă ţină în suspans, care să mă lase să-mi doresc mereu să citesc mai mult şi mai mult şi cu toate acestea să-mi doresc să nu o termin. Aşa a fost şi cu Onoare de Elif Shafak.

Autorul Autoarea mi-era cunoscută, ştiam de Bastarda Istanbulului, cu toate acestea am cumpărat acest roman pentru că mă interesa subiectul. Însă acum când ştiu cum scrie această autoare, voi căuta şi celelalte romane ale sale.

Onoare este un roman despre familie, iubire şi tradiţii. Ni se prezintă povestea a trei generaţii, desfăşurată în trei locuri diferite: un sat kurd de lângă Eufrat, Istanbul şi Londra. Pembe şi Jamila sunt în centrul poveştii, două gemene născute într-o familie săracă din Siria, copile care i-au luat ultima speranţă a mamei lor, care aştepta ca după 6 fete în sfârşit să i se nască băiatul mult dorit. Cele două fete au avut destine diferite. Jamila a rămas în locul natal, Pembe s-a căsătorit şi a plecat întâi în Istanbul, apoi la Londra. Povestea apoi ne duce spre destinul celor trei copii ai lui Pembe. Iskender, băiatul cel mare, răsfăţatul mamei lui, s-a văzut nevoit ca după plecarea tatălui sau, să-şi însuşească rolul de cap al familiei. Esma, singura fiică, este o artistă desăvârşită şi tot ce-şi doreşte este să facă ceva memorabil în viaţa ei. Yunus, băiatul cel mic şi cuminte, este îndrăgostit de o punkistă pe care o urmăreşte peste tot. Alături de toate aceste personaje aflăm şi de Adem, soţul lui Pembe, de Elias, bărbatul care i-a arătat lui Pembe ce e dragostea, unchiul Tariq, care se vede nevoit să ajute familia fratelui său.

În centrul acestui roman este o temă încă actuală din păcate, cea a crimelor de onoare, care nu se opresc pe tărâmuri musulmane, ci apar şi în comunităţile de imigranţi din Vest.

Dacă vi se pare şi vouă la fel de interesantă, puteţi să o cumpăraţi până pe 22 august cu 50% reducere, la doar 17.5 lei.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Comments on Onoare – Elif Shafak

  • Mihaela
   August 20, 2014 at 5:31 pm (4 years ago)

   Multumesc pentru mentionare! Uite ca nu stiam. 🙂 O sa corectez.

   Reply
   • Oana
    August 20, 2014 at 6:04 pm (4 years ago)

    Nu-i nicio problema. Te admir foarte mult si iti citesc blogul mereu. Succes in activitatea ta!

    Reply
    • Mihaela
     August 20, 2014 at 6:39 pm (4 years ago)

     Multumesc foarte mult Oana! Succes si tie!

     Reply
 1. Mihai Pintilie
  August 24, 2014 at 9:35 pm (4 years ago)

  Am trecut-o pe lista. Imi plac cartile ale caror actiuni se desfasoara in locatii cat mai exotice, din Turcia pana in Afganistan, din Mexic pana in Argentina. Iar cand e vorba si de onoare… Am trecut-o pe lista.

  Reply
 2. Mihai Pintilie
  September 6, 2014 at 12:06 am (4 years ago)

  18 lei in magazinul pe care il promovezi si tu. Am comandat-o. Astept acum cu nerabdare sa vina. La pachet cu o carte despre Einstein.

  Reply
  • Mihaela
   September 8, 2014 at 10:42 am (4 years ago)

   Sper sa-ti placa Mihai.

   Reply

Leave a Reply

More in cărţi
Hitler, vecinul meu – Edgar Feuchtwanger

Hitler, vecinul meu prezintă amintirile unui copil evreu, Edgar Feuchtwanger, care a locuit în Munchen până 1939. Pentru mine a fost...

Close