un-baiat-pe-lista-lui-schindler_1_fullsizeCei care aţi urmărit filmul Lista lui Schindler, ştiţi deja cine e Oskar Schindler şi cum de a ajuns ca un nazist să fie un erou al evreilor. Cartea de care vă scriu azi prezintă memoriile lui Leon Leyson, un evreu din Polonia care de la vârsta de 10 ani a fost nevoit să se mute cu familia într-un ghetou din Cracovia. Datorită îndemânării tatălui său, au fost remarcaţi de Oskar Schindler care a luptat pentru a-i ţine pe toţi membrii familiei în siguranţă, lucrând în condiţii cât mai bune.

Chiar şi cu multiplele intervenţii ale lui Schindler, Leon şi familia sa au ajuns în lagăre, au suferit de foame, au fost bătuţi şi au suferit pierderi inimaginabile prin moartea a doi dintre fraţi. Supravieţuitori au fost Leon, o soră şi un frate şi părinţii lor. După finalizarea războiului, n-au putut rămâne în Polonia unde în continuare erau persecutaţi, sora şi fratele lui Leon au plecat în Israel, iar părinţii şi mezinul Leon şi-au făcut o nouă viaţă în Statele Unite.

Am urmărit ceva timp această carte pe elefant, sperând să o cumpăr cu 50% reducere, dar mereu apărea ca indisponibilă, aşa încât am ajuns să o primesc cadou, cumpărată din Carrefour la preţul întreg de 35 lei. Şi deşi cartea este foarte interesantă şi o recomand, nu ştiu dacă 35 lei este suma corectă pentru o carte care se citeşte în câteva ore. Recomandarea mea este să aşteptaţi să o găsiţi la reducere.

1 Comment on Un băiat pe lista lui Schindler – Leon Leyson

  1. Am citit doar titlul si prima fraza din articol, apoi am comandat cartea de pe net, abia astept sa vina!
    Multumesc pentru recomandari, am gasit datorita tie carti foarte frumoase!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.