wash-878818_640Din copilărie, “uniforma” mea pentru casă consta din pijamale copii, haine pentru sport sau pentru exterior mai vechi sau care ieşiseră din modă. Ca adult cam tot aşa mă îmbrac în casă. Cât mai comod, uneori mai larg, alteori mai mulat, cum mă simt şi eu mai bine. Dar, cu un pic de grijă, având în vedere cele de mai jos.

Avem obiceiul ăsta prost de a ne aranja cât mai mult atunci când ieşim afară. Ne pregătim minute în şir pentru a fi gata de întâlnirea cu persoane pe care cel mai probabil nu le cunoaştem sau cu care nu avem cine ştie ce relaţii apropiate. În schimb în casă, locul pe care-l împărţim cu partenerul de exemplu, îmbrăcăm haine gri, vechi, demodate, care probabil ne-au rămas mici sau care au diverse defecte. Mare greşeală.

Nu avem cum să purtăm în casă rochii de seară, pantofi cu toc sau să ne acoperim cu bijuterii, pentru că totuşi trebuie să ne simţim comod. Dar putem să ne simţim frumoase şi în haine comode, pentru că spre deosebire de acum 10-15 ani, acum avem de unde cumpără ţinute de casă care arată foarte bine.

Preferatele mele sunt compleurile, formate dintr-o bluză şi pantaloni, cu imprimeuri, în culori cât mai vii. Din materiale de calitate, bumbac sau în, în care să nu transpiri excesiv, care să-ţi ofere libertate de mişcare şi care se simt plăcut pe piele. Aceste compleuri pot fi folosite şi că pijamale. Am văzut la Noriel câteva astfel de compleuri, pentru copii ce-i drept, care tare mi-ar plăcea să fie şi în mărimi mai mari. Pentru că dintre toate imprimeurile posibile, eu le prefer pe cele cu personaje din desene animate sau cu animale.

Cam aşa mă îmbrac eu şi majoritatea celor pe care îi cunosc. Ce nu aş purta în casă?

  • blugi – sunt confortabili, dar pentru exterior. Pentru casă sunt alţi pantaloni mai practici.
  • adidaşi – pentru casă am nevoie de încălţăminte care să nu fie doar confortabilă, ci şi uşor de descălţat sau încălţat.
  • sutien – poate sunt norocoasă că nu am nevoie să port aşa ceva mereu, oricum nu m-aş simţi deloc bine să fie nevoie să-l port toată seara sau chiar şi noaptea.
  • aceeaşi pijama/îmbrăcăminte cu care dorm – port pijamale ca şi ţinută de casă, dar atunci când o fac, noaptea mă îmbrac în altceva. Pentru noapte vreau o îmbrăcăminte diferită, pe care să o port doar în pat, mi se pare mai curat aşa.

Voi cum vă îmbrăcaţi în casă?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Cu ce ne îmbrăcăm când stăm în casă?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.