Cel mai uşor mod de a vedea ce are Barcelona de oferit este să apelezi la autobuzul turistic. Am mers cu un astfel de autobuz şi-n Paris sau Bruxelles, aşa că eram şi acum interesaţi, dar am lăsat această activitate mai pe la sfârşitul excursiei.

De ce? În primul rând pentru că în prima zi ne-am trezit că am cumpărat bilet la metrou valabil pe toate rutele pentru 2 zile, aşa că trebuia să-l folosim. După ce-am văzut şi preţurile la autobuz ne gândeam foarte serios dacă se merită şi dacă n-ar fi mai bine să renunţăm la această idee. Şi aşa zilele au trecut, noi am devenit din ce în ce mai obosiţi, nu mai aveam chef să mergem mult pe jos, aşa că am cumpărat bilet pentru autobuzul turistic, valabil 2 zile (39 euro/persoană/2 zile, pentru o singură zi costă 29 euro). Am făcut bine că am luat pe 2 zile, una singură nu ne-ar fi ajuns.

Autobuzul merge pe 2 rute, poţi coborî şi urca la orice staţie de pe aceste 2 rute. Bineînţeles trebuie să păstrezi biletul, ca să-l poţi arăta de fiecare dată când te urci.

În prima zi am folosit acest autobuz turistic mai mult pe post de transport, pentru că spre deosebire de metrou ne lasă destul de aproape de Park Guell şi de CosmoCaixa. În a doua zi am avut însă răbdare şi-am stat aproape 5 ore în total în autobuze, pentru a parcurge complet cele 2 rute.

Ruta portocalie: Placa de Catalunya – Arc de Triomf – El born, Ciutadella, Zoo – Passeig de Colom – World Trade Center – Miramar Gardens – Miro Foundation – Olimpic Ring – Museo Nacional de Arte de Catalunya (MNAC) – Spanish Village (Poble Espanyol) – Caixa Forum – Placa Espanya – Sants Train Station – Camp Nou Stadium – Placa Pius XII – Illa Diagonal Shopping Mall – Avenida Diagonal – La Pedrera (Casa Mila) – Casa Batllo – Placa de Catalunya.

Ruta verde (valabilă iarna): Placa de Catalunya – Gothic Quarter – Old Port – History Museum – Barceloneta – Olimpic Port – Ciutadella / Zoo – National Theater – Torre Agbar – Sagrada Familia – Hospitel Santa Creu – Parc Güell – Tibidabo – La Pedrera (Casa Mila) – Casa Batllo – Placa de Catalunya.

Pe traseu poţi asculta la căşti informaţii despre obiectivele turistice văzute. Se poate sta şi la etajul autobuzului, pentru a avea o panoramă mai bună a oraşului. Chiar şi acum, iarna, era destul de aglomerat, au fost staţii în care ne-am găsit greu un loc în care să ne aşezăm. Îmi imaginez că vara e şi mai şi…

Dar se merită? Eu zic că da. Pentru noi a fost chiar perfect. A fost exact ce aveam nevoie în acele ultime zile, când afară era şi mai frig, când eram obosiţi şi nu ne mai simţeam în stare să mergem pe jos. Este într-adevăr foarte scump, aşa că decizia o ia fiecare, în funcţie de câte zile stă în oraş, ce buget are şi bineînţeles, ce doreşte să vadă.

După cum am menţionat, noi am luat biletele în ultimele zile, după ce deja vizitasem o mulţime de obiective turistice. Dar acest bilet pentru autobuzul turistic vine cu o serie de reduceri interesante, care ne-ar fi fost de ajutor. Aşa încât, dacă aveţi posibilitatea, poate ar fi bine să mergeţi mai întâi cu autobuzul turistic şi să lăsaţi alte activităţi mai la sfârşit.

Reducerile care mi s-au părut utile:

 • Casa Battlo – 3 euro reducere
 • Hash Marihuana & Hemp Museum – 20% discount
 • Grădina Botanică – 20% discount
 • Museu Blau – 20% discount
 • Museu de Historia de Barcelona – 20% discount
 • Museu d’Art Contemporani de Barcelona – 20% discount
 • Museu del Modernisme Catala – 20% discount
 • Museu de l’Erotica – 1 euro reducere
 • Museu del Perfum – 40% discount
 • Museu Nacional d’Art de Catalunya – 20% discount
 • Grădina zoologică – 20% discount
 • Acvariul – 2 euro reducere
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments on Barcelona: plimbare cu autobuzul turistic

 1. Si eu visez demult sa vizitez un oras cu ajutorul busului turistic. Chiar daca e scump, eu zic ca merita. Ultima data l-am vazut in Roma, dar cei care ma insoteau nici nu concepeau sa nu mergem pe jos tot timpul si sa dam bani pe transport. Este foarte important ca insotitorii/insotitorul sa fie in asentimentul tau pe parcursul calatoriei, iar parerile sa nu fie divergente tot timpul.

  • Da, asta asa e. De aia imi place sa calatorim in 2, ca si cuplu, ca noi oricum avem aceleasi preferinte, asa incat nu apar probleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.