Voi începe seria de articole despre obiectivele turistice vizitate în Barcelona cu Parcul Labirint, cel mai vechi parc din oraş, datând din secolul al VIII-lea. Încep cu el pentru că este un loc despre care nu ştiam, am aflat întâmplător când ne uitam pe hartă, căutând obiective turistice interesante. Despre Sagrada Famila, Park Guell sau Casa Battlo ştiţi cu toţii, aşa că hai să vă prezint ceva nou.

Parcul Labirint are o suprafaţă totală de 9.1 hectare şi este format dintr-o parte în stil neoclasic (din secolul al XVIII-lea) şi una în stil romantic (secolul al XIX-lea). Grădina în stil neoclasic are trei terase: cea de jos are un labirint, cea de la mijloc prezintă statui, coloane, pavilioane, iar cea de sus are un pavilion şi un iaz. Grădina în stil romantic încântă cu vegetaţia deosebită. Ar mai fi multe de spus despre istoria acestui loc, dar pentru asta vă recomand acest articol. Nu am avut ghid în parc, nu se oferă broşuri informative. Biletul de intrare costă în jur de 2-3 euro.

Mi-a plăcut mult acest loc. Liniştit, verde, incredibil de frumos. Nu mai fusesem niciodată într-un labirint, a fost o noutate pentru mine. Mi se pare un loc unde te poţi relaxa sau te poţi plimba ore în şir. Îmi imaginez că primăvara, când temperaturile sunt mai ridicate dar totuşi suportabile, este şi mai frumos aici.

 

Nu ştiu dacă pozele v-au convins, eu însă vă recomand să vizitaţi acest loc. Staţia de metrou Mundet este (relativ) aproape, se urcă pe un mic deal, biletul de intrare este foarte ieftin (în comparaţie cu alte obiective turistice din Barcelona), aveţi ce vedea şi ce fotografia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments on Barcelona: Parc del Laberint d’Horta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.