Revin cu acest post…dupa o gramada de vreme. Am sa incerc sa fac si poze cand ma mai duc pe undeva si sa fac posturi separate cu acele localuri. Pana atunci va invit sa cititi cateva cuvinte despre Onyx, Magic Garden, Take Eat si Family Pizza .

La Onyx mergeam des cand eram mica. Imi placea la nebunie sa mananc supa de vita cu taitei pe terasa si sa simt parfumul florilor de liliac din jur. Gradina este, dupa parerea mea, atuul restaurantului. Fara ea, Onyx nu ar mai fi la fel. Am vazut ca au mai construit langa cladirea principala o anexa, decorata traditional si unde poti servi mancare delicioasa. Este un local foarte bun pentru nunti, dar asta o stie oricine. Acum se construieste si un mic hotel acolo unde eventual iti poti caza invitatii din alte orase. Bineinteles ca pentru acest lucru iti trebuie ceva bani deoarece nu este un loc ieftin.

Magic Garden este o pizzerie situata in cadrul Salii Sporturilor. Vara se deschide si o terasa afara. Pizza este destul de buna, pretul este de 18 lei (sunt 2 marimi: normala sau mare) si daca doresti tacamuri trebuie sa ceri acest lucru. Iarna este cam frig inauntru asa ca trebuie sa va imbracati bine.

Take Eat este un loc unde poti manca rapid o salata sau un sandvis. Acum cativa ani imi placea sa iau hot dog de acolo deoarece era foarte bun si ma saturam din jumatate de portie. Nu puteam sa-l mananc singura. Preturile sunt destul de mari, probabil si din cauza locatiei (pe Stefan cel Mare). Imi place ca este bine organizat, curat si perfect daca te grabesti si vrei sa iei o mica gustare.

Am mai fost in ultimul timp si la Family Pizza deoarece este aproape de mine. Imi plac pastele de la ei, pizza inca nu am incercat. Este destul de aglomerat si rareori gasesti cateva mese libere. Preturile sunt medii. Am avut o data o problema cu ei – am facut o comanda prin telefon si cand m-am dus sa o ridic imi pregatisera alta pizza. Dar asta e, se mai intampla.

2 Comments on Where to eat in Iasi – part 5

  1. SERVÍ, servesc, vb. IV. 1. Tranz. A îndeplini anumite funcţii, însărcinări, datorii faţă de cineva; a sluji. ♦ Intranz. A face serviciu, a funcţiona ca… ♦ Intranz. A lucra în calitate de om de serviciu, a sluji. ♦ A lucra în interesul, în slujba cuiva; a susţine, a sprijini. Îmi servesc prietenii. ♦ A fi de folos, util cuiva. Cu ce te pot servi? 2. Intranz. (Despre lucruri) A folosi la…, a fi utilizat ca…, a avea rolul de… ♦ Refl. (Despre oameni) A se folosi, a face uz de… 3. Tranz. A pune, a aduce la masă mâncare, băutură etc. ♦ A prezenta cuiva o mâncare ca să ia din ea, a trata pe cineva cu ceva; a da să mănânce. ♦ Refl. A lua să mănânce sau să bea. Se servi cu câteva bomboane.

    Vezi? Inseamna si: a lua sa manance sau sa bea. Dar oricum, am corectat, ca sa nu mai fie probleme 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.