Cred ca voi inaugura, odata cu acest articol, un post lunar despre masini. Cu poze, detalii tehnice si impresii personale. Deci masini pe care le cunosc cat de cat, cu care am mers…Nu copy paste de pe internet. Bineinteles ca voi scrie cat ma pricep si eu, ca nu sunt experta in asa ceva. Punctul de vedere al unei fete :).

SUV-ul hibrid Lexus RX 450h porneste de la un pret de aproximativ 70.000 euro. Comanda se face platind un avans pentru care se primeste dobanda iar masina vine in 6 luni.

Date tehnice: motor V6 de 3.5 litri pe benzina, cu doua motoare electrice alimentate de o baterie compacta si performanta. Are 299 cai putere si ii trebuie 7.9 secunde ca sa ajunga de la 0 la 100km. Consumul mediu mixt este de 6.3 litri/100 km, desi practic am observat ca a consumat cam 9.5 litri (in afara orasului, dar pe un traseu dificil).

Asa arata inauntru, are transmisie automata, dupa cum se poate observa din imagine. Are 10 airbaguri, GPS, senzori de parcare atat in spate, cat si in fata. In rest: mp3 player, comenzi pe volan, cruise control, clima bi-zona, oglinzi rabatabile, trapa, scaune reglabile electric (tine minte pozitia in care conduci si cand te urci la volan si pornesti masina iti regleaza singur volanul si scaunul). Ai tot felul de compartimente de depozitare, priza aditionala, geamuri fumurii, tapiterie din piele, jante aluminiu, etc. Sincer nu stiu ce nu are aceasta masina.

Scaunele sunt extrem de comode iar centurile de siguranta sunt pretensionate, nici nu le simti. Are sistem audio, sistem bluetooth. Un lucru foarte interesant este ca viteza este proiectata pe ecran si soferul (doar el) vede intr-un colt cu ce viteza merge. Pentru ecran ai un joystick cu care alegi daca vrei sa vezi harta (la GPS) sau felul in care lucreaza motoarele sau alte elemente.

Cand dai cu spatele pe ecran iti apare imaginea din spate (are o camera video in spate, deasupra senzorilor de parcare) si niste grafice, care sa te ajute sa o parchezi bine. Masina se porneste de la buton iar portiera se deschide doar apasand cu degetele si avand cheia in buzunar.

In imaginea de mai sus puteti vedea joystickul.

Si acum mai multe poze:

COPYRIGHT www.mihaela.spatiuweb.ro 2008-2009. Acest material publicat imi apartine in exclusivitate, nu aveti voie sa preluati / modificati / imprumutati fara acordul meu scris in prealabil!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Comments on Test drive Lexus RX 450h

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.