“Enzo sau arta de a pilota pe ploaie” este o carte grozava. Mi-am dorit sa o citesc din momentul in care am vazut recenzia cartii pe blogul Cristinei. Tot Cristina mi-a imprumutat cartea iar azi am devorat-o…nu mi-au trebuit mai mult de cateva ore sa o termin, asa patesc cu toate cartile care imi plac cu adevarat. Nu le mai pot lasa din mana pana cand nu le termin.

Am gasit apoi acest trailer care m-a emotionat…cainele din filmulet este mai aproape de cel descris in carte, eu mi-l imaginam mai mult labrador, mai asemanator cu Albert. Nici nu stiam ca se fac trailere si pentru carti, este o idee foarte buna de a atrage oamenii spre lectura.

Titlu: The Art of Racing in the Rain

Autor: Garth Stein

Numar pagini: 368

Anul aparitiei: 2008

Nota: 10/10

“The Art of Racing in the Rain” (titlul original) este o carte despre viata unui caine, povestita din punctul lui de vedere. Insa Enzo nu este doar un caine, este un caine care viseaza sa se reincarneze in om in viata viitoare, dupa legenda mongoleza pe care a auzit-o la televizor.

Enzo a fost adoptat de Denny, un pilot semiprofesionist, care i-a insuflat dragostea de masini si de condus. Viata lor a fost apoi imbogatita de prezenta sotiei lui Denny, Eve, si a fiicei lor, Zoe. Impreuna au luptat pentru o viata mai buna, pentru indeplinirea viselor si pentru a sta mereu impreuna.

In carte apar si detalii despre lumea competitiilor de masini, despre cum poti fi un pilot bun si diverse povestioare despre mari campioni de Formula 1, precum Ayrton Senna. Cei care ma cunosc stiu ca sunt un mare fan al Formulei 1, pana acum cativa ani urmaream toate cursele si eram un sustinator al lui Michael Schumacher si al scuderiei Ferrari. Acum m-am mai domolit dar Formula 1 va ramane mereu in inima mea.

Era si imposibil sa nu-mi placa aceasta carte…caini si Formula 1, doua dintre pasiunile mele. 🙂

Cartea a aparut la editura Leda (Love & Life – o colectie cu multe titluri interesante) in 2008, are 366 de pagini si costa 39.90 lei. O puteti cumpara de aici.

Si un mic interviu cu Garth Stein despre “The Art of Racing in the Rain”.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Enzo sau arta de a pilota pe ploaie – Garth Stein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.