Chiar daca v-am mai povestit despre copywriting, mai sunt multe de zis despre acest domeniu interesant. Ma pasioneaza teribil, insa sunt constienta ca doar cu copywriting nu faci nimic in Iasi, un oras mort din multe puncte de vedere, unde putine afaceri pot avea cu adevarat succes.

In Bucuresti copywritingul inseamna cu totul altceva. Acolo scrii reclame pentru TV sau radio, reclame care apar in reviste glossy, ziare sau pe ambalaje. In Bucuresti sunt firme care doresc si inteleg necesitatea promovarii online, care angajeaza copywriteri profesionisti si nu isi scriu ei singuri textele.

In Iasi putine firme apeleaza la profesionisti. Aici toata lumea se pricepe la absolut tot, cum v-am povestit si aici, De aceea gasesc nenumarate greseli de scriere pe site-uri de prezentare firme, de aceea sunt firme de care nu a auzit nimeni desi vand produse sau servicii interesante. Si de aceea aproape toti clientii mei sunt din afara orasului.

Nu prea am povestit pe blogul personal ce am facut in acest domeniu. Totul a inceput cu rugamintea unor clienti care au observat felul in care scriu pe blog si m-au rugat sa le fac diferite texte. Apoi acei clienti m-au recomandat altor clienti si tot asa. Intr-un an am scris nu numai articole publicitare ci si comunicate de presa, continut pentru site-uri, continut pentru bloguri, newslettere.

Din punct de vedere tehnic, nu este dificil sa scrii aceste texte, trebuie doar sa cunosti anumite reguli. Ceea ce e greu este ca de putine ori aceste texte sunt despre subiecte care te pasioneaza. Mi-ar fi foarte simplu sa scriu un text de promovare pentru haine, carti, chiar si cosmetice, dar nu este la fel de simplu sa scriu despre contabilitate, sisteme de supraveghere, s.a.

Uneori ai parte si de dezamagiri deoarece nu ai nici o garantie ca textul pe care tu il scrii nu va fi modificat in final. Este tot textul tau, dar poate avea alt titlu, alt paragraf de inceput. Totul depinde de client si cei care au lucrat in mediul online stiu ca un client poate fi extrem de dificil. Puteti citi aici nenumarate marturii, nici nu stii daca sa razi sau sa plangi.

In special site-urile pentru femei fac din astea. Nici vorba sa puna titlul pe care tu l-ai propus pentru publicare, ele pun niste titluri total aiurea. Si cel mai interesant a fost cand au pus in cadrul unui articol de promovare al unei firme poze cu costume de baie de la alta firma. Asta e, trecem mai departe. ­čÖé

In acesti doi ani care au trecut, am scris texte despre servicii medicale, de contabilitate, rent-a-car, IT, productie publicitara, tiparire si despre vanzari de produse precum pizza, sisteme de supraveghere video, vin, lenjerie intima, bijuterii, imobiliare. Am invatat mult si in continuare invat si incerc sa ma perfectionez. Sunt mandra cand vad textele mele pe net, chiar daca uneori apar cu un titlu diferit sau cu poze care nu au fost aprobate de mine. Si sunt bucuroasa cand clientii revin la mine sau ma recomanda mai departe. Asa imi dau seama ca trebuie sa continui pe aceasta directie.

De aceea lansez in curand, impreuna cu niste parteneri, un nou proiect. Inca muncim la el, dar suntem foarte incantati si de-abia astept sa va povestesc despre el. Sper ca intr-o saptamana, doua, totul sa fie pregatit. Pana atunci, trec la treaba ca sunt o multime de lucruri de facut.

Va doresc o saptamana grozava!

Ceva funny, ca sa incepem saptamana cu un zambet. ­čÖé

Sursa poza: http://www.strongcopywriting.com/cat-copywriting.html

Sursa poza: http://vaidyashok.com/vaiash/tag/writers/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Comments on Copywriting in Iasi

  1. Si eu sunt pasionata de marketing chiar daca am terminat informatica. Incerc sa caut fel de fel de modalitati neconventionale sa-mi promovez afacerea. Am in plan sa merg si la conferinta IMTO de acuma din toamna .. dar sa vad de unde fac rost de atatia bani.. [ e 180 euro biletul.. scumpicel.. ­čśÉ ]

    • Si eu vroiam sa merg la IMTO…dar e mult prea scump biletul. Anul trecut s-au dat gratuit niste bilete (Evelina si Alina – cred ca le stii, au primit bilete gratuite).

    • Stiu ca pentru biletele gratuite au trebuit sa scrie un email in care sa explice de ce isi doresc sa mearga la IMTO (mai multe detalii gasesti la ele).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.