Sortimente de ceai: Bloom Xu Ri Dong Sheng “Rising Sun” – CTS Corner

Bloom Xu Ri Dong Sheng “Rising Sun” mi-a fost daruit de ziua mea. Este un sortiment de blooming tea, ceai care infloreste, se cumpara la bucata sau in cutii cu 4 bile de ceai (fie de acelasi fel, fie diferite) de la CTS Corner. Rising Sun este unul din cele mai ieftine deoarece greutatea sa nu depaseste 10 grame. Un gram costa 0.63 lei, o bila de ceai a costat 5.67 lei (9 grame).

Xu Ri Dong Sheng a fost incadrat de producatori la categoria de ceaiuri verzi. Pentru realizarea sa, frunzele de ceai adunate se lasa la uscat, apoi sunt usor aburite. Acest lucru faciliteaza rularea lor manuala. Dupa preparare, ele se deschid si dezvaluie flori nemuritoare si crin.

Producatorii recomanda sa se adauge o bila de ceai la 300 – 350 ml apa, la o temperatura de 85 grade Celsius si sa se lase la infuzat 3 minute. Nu am respectat chiar intocmai aceste informatii deoarece mi s-a parut o cantitate prea mica de apa si bila de ceai nu ar fi avut loc sa se deschida. De asemenea am tinut la infuzat mai mult de 3 minute, pentru ca floarea sa poata sa se deschida complet. Mi-a fost putin frica ca se va face amara, dar nu a fost cazul. Dupa 10 minute am servit ceai si am scos floarea dupa 30 de minute si ceaiul inca era bun, nu s-a facut amar. Aceasta poate din cauza ca nu contine iasomie; am baut un blooming tea cu iasomie la Sage si dupa 5 – 10 minute ceaiul era foarte amar.

A fost primul blooming tea pe care l-am pregatit acasa – procesul de deschidere al florii este atat de delicat si de frumos, ca un dans. Acest ceai aduce bucurie, te simti deosebit cand vezi cum ceva se naste sub ochii tai.

Mai mult mi-a placut inflorirea decat gustul sau. Nu ma intelegeti gresit, este un ceai chiar foarte bun, dar cea mai frumoasa parte la el este deschiderea si spectacolul vizual.

Parfumul ceaiului este subtil, cu tenta florala. Gustul este delicat, placut, chiar usor dulceag. Desi este ceai verde, nu are acel gust usor amar specific. Oolong-urile raman preferatele mele, dar acest sortiment este pe locul II.

Sfaturi: Dupa ce ati facut o infuzie, pastrati floarea. Puteti face de mai multe ori ceai din ea, chiar si de 5 ori (din ce am mai citit pe net). Intre infuzii, puneti floarea deschisa intr-o cutie si pastrati-o la frigider.

Mai jos veti vedea poze atat de la prima infuzie, cat si de la urmatoarele.

Bila de ceai

Prima infuzie

Prima infuzie – bila desfacuta


Prim plan cu Rising Sun; culoarea ceaiului – un galben pal

A doua infuzie

Culoare ceai de la a doua infuzie – un galben putin mai intens

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thanks for passing by↓10 Comments on Sortimente de ceai: Bloom Xu Ri Dong Sheng “Rising Sun” – CTS Corner

 1. Adriana
  January 24, 2011 at 1:08 pm (7 years ago)

  Foarte interesanta floarea asta care se deschide in apa… ma gandeam sa includ una intr-un aranjament floral… sau poate o nunta cu tema ceai. :D…. Dar mi-ar trebui una care sa coloreze apa in rosu /roz.. sau sa nu coloreze aproape deloc apa. Ai vreo sugestie?
  Oare daca o pun in apa rece .. ce s-ar intampla?

  Reply
  • Mihaela
   January 24, 2011 at 1:43 pm (7 years ago)

   Adriana: Nu are cum sa coloreze apa in rosu/roz, o coloreaza. In apa rece chiar nu stiu, dar uite ca pun acum una din flori in apa rece, ca decoratiune, sa vad ce se intampla si revin intr-un comentariu. 🙂

   Reply
 2. Adriana
  January 24, 2011 at 2:06 pm (7 years ago)

  Ma refer ca ar trebui sa caut un sortiment de bila care produce un ceai mai rosiatic, pentru ca ar fi mai de efect decat galben. Apa galbena in asociere cu flori.. duce cu gandul la apa murdara.. de asta ziceam… Oricum astept sa vad si experimentul tau ce efect are.

  Reply
  • Mihaela
   January 24, 2011 at 2:14 pm (7 years ago)

   Adriana: Deci, ca sa se deschida clar trebuie sa o pui in apa fierbinte si astfel se face si ceaiul. Insa dupa, o scoti din apa aia si o pui in apa rece. Prima data tot se va ingalbeni putin apa insa a doua oara ramane curata (din incercarile mele de acum).
   Eu am 6 sortimente, am incercat 2 si apa a iesit mereu de un galben mai pal sau mai intens, rosie nu cred ca are cum sa iasa.

   Reply
 3. MihaelaC
  January 24, 2011 at 2:49 pm (7 years ago)

  E-X-C-E-P-T-I-O-N-A-L! 🙂

  Reply
  • Mihaela
   January 24, 2011 at 2:51 pm (7 years ago)

   Mihaela: Ma bucur ca ti-a placut! 🙂 Sper sa-ti placa si urmatoarele flori, mai urmeaza 5 articole de acest gen, dar cu sortimente diferite, bineinteles. Unul e deja scris. 😛

   Reply
 4. Adriana
  January 24, 2011 at 4:33 pm (7 years ago)

  Ok, am inteles. Multumesc pentru ca ai facut testele. O sa o incorporez cumva intr-un aranjament .. abia astept sa vad ce iese 😀

  Reply
  • Mihaela
   January 24, 2011 at 4:34 pm (7 years ago)

   Adriana: Sper sa iasa ceva frumos. 🙂

   Reply
 5. Raluca
  January 24, 2011 at 5:45 pm (7 years ago)

  Floarea e superba!
  Foarte frumoasa prezentarea!

  Reply
  • Mihaela
   January 24, 2011 at 5:51 pm (7 years ago)

   Multumesc Raluca! 🙂 Acum o folosesc ca decoratiune, intr-o vaza cu apa rece. 😉 Am facut 2 infuzii, puteam sa mai fac, dar mi-a fost de ajuns. Mai am oricum inca 4 blooming teas de incercat. 🙂

   Reply

Leave a Reply

More in ceai
Sortimente de ceai: High Mountain Oolong Tea – Ten Ren’s Tea

Am primit de curand o cutie de ceai de la Ten Ren's Tea ce contine 3 tipuri de ceai Oolong...

Close