De cand sunt pasionata de ceai mi-am innebunit familia si prietenii cu informatii, cu sortimente noi de ceai sau cu diferite tipuri de accesorii. Ce m-a bucurat e ca majoritatea dintre ei au inceput sa consume ceai, sa doreasca sa testeze sortimente, sa vrea sa bea ceaiuri mai calitative, nu doar cele medicinale sau foarte ieftine din supermarket. Una din acele persoane este mama mea care nu numai ca-mi impartaseste aceasta pasiune, ci chiar se bucura ca-mi ocup timpul liber cu asa ceva. La sfatul meu a testat si ea ceaiurile blooming, ceai Oolong si si-a cumparat si seturi de ceai.

La ultima vizita pe care am realizat-o impreuna la CTS Corner s-a indragostit de setul de ceai format din ceainic kyusu si bol de ceai, asa ca si-a cumparat unul pentru ea si unul pentru mine. M-am bucurat foarte mult pentru cadou, ii multumesc inca o data si aici. :-*

Kyusu este un ceainic traditional japonez, folosit in Japonia in principal pentru prepararea ceaiului verde. Cel cumparat de mine este din ceramica, cu filtru din otel inoxidabil si o capacitate de 400 ml. Bolul de ceai este din acelasi material si cu acelasi model si are o capacitate de 200 ml.

La CTS Corner sunt disponibile mai multe modele de ceainice kyusu: albe, cu modele de flori, la 89 lei (foarte frumoase) sau acest model aparent mai necizelat, crem sau maro. Cel crem (cum am si cumparat) este mai fin la atingere si nivelat; cel mai inchis la culoare (maro spre negru) este mai grunjos, nu puteti trece usor cu mana peste suprafata sa fara sa va deranjeze la atingere. Fiecare are farmecul sau, mi-au placut ambele modele, dar pana la urma mama a zis ca sunt mai frumoase cele pe crem, asa ca am cumparat 2 de aceasta culoare.

Ceainicul costa 49 lei iar bolul de ceai 12 lei. Cu reducerea de 15% am platit cam 51 lei pentru fiecare set. De-abia astept sa-mi prepar un ceai in el!

In continuare va prezint cateva poze in detaliu cu ceainicul si bolul de ceai.

6 Comments on Accesorii pentru ceai: ceainic kyusu + bol de ceai

    • Vai Nice, sunt atat de multe modele frumoase! Mama le pune si ca decoratiuni prin casa de frumoase ce sunt. Ea are si spatiu, ca sta la casa, la mine e destul de inghesuit. 😛
      Sigur nu ai? E posibil sa mai ai de la parinti, vreun set mai vechi. Alea sunt si mai frumoase, au ceva deosebit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.