Am rămas cam în urmă cu prezentările cărţilor pe care le-am citit. Din păcate am foarte puţin timp liber la dispoziţie şi chiar şi când citesc o carte mă simt foarte vinovată, ca şi când aş sta degeaba în loc să muncesc. Am avut însă norocul de a da peste cărţi deosebite în ultima perioadă, care mi-au alinat supărările de peste zi şi m-au făcut să mă simt mai bine şi mai liniştită, aşa că mi-am rezervat câteva minute în fiecare zi pentru ele, indiferent de programul încărcat.

Una dintre aceste cărţi este Pe neaşteptate, un înger de Jaime Bayly. Am cumpărat această carte după ce am citit prezentarea realizată de Anca; nici nu costă prea mult, o găsiţi cu 10 lei în librăria Humanitas.

Cartea dezvăluie două poveşti de viaţă. Cea a lui Julian Beltran, un scriitor ce trăieşte izolat, departe de familia sa, cu care este certat, şi Mercedes, o femeie de vârsta a doua, săracă, care trăieşte de pe o zi pe alta, în singurătate. Destinele celor doi se întretaie în momentul în care Andrea, iubita lui Julian, îi impune acestuia să-şi găsească o menajeră care să-i facă curat în casă. Julian merge la o agenţie de recrutare şi acolo o cunoaşte pe Mercedes, de care se simte imediat apropiat. Viaţa acesteia îl impresionează – a fost vândută de mama ei de mică, a lucrat toată viaţa ca menajeră (deşi din descrieri mi se părea că a fost tratată mai degrabă ca o sclavă) iar acum nu are familie şi de-abia trăieşte de pe o zi pe alta. Julian îşi propune să o găsească pe mama lui Mercedes, să le reunească şi reuşeşte, dăruindu-i astfel lui Mercedes exact ceea ce avea nevoie pentru a fi în sfârşit fericită. De asemenea, datorită exemplului oferit de Mercedes, care nu şi-a judecat mama care a vândut-o de mic copil, iertând-o şi dorindu-şi să fie alături de ea, Julian simte nevoia să-şi revadă părinţii şi astfel va avea posibilitatea de a-şi lua adio de la tatăl său.

Dacă vă doreaţi să citiţi ceva inspirational, atunci Pe neaşteptate, un înger, va fi cu siguranţă pe placul vostru.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Comments on Pe neaşteptate, un înger – Jaime Bayly

  1. Mi-a placut si mie,o recomand cu drag. Jaime Bayly are si alte carti faine, sa le incerci si pe ele.

    • Ma bucur ca ai citit-o si tu. 🙂 Acum imi fac curaj sa ma apuc de “Iubirile croitoresei”, are vreo 500-600 pagini. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.