Mereu mi-a plăcut să am alături de mine numai persoane şi lucruri care să mă bucure şi să mă ajute să am o stare bună. Mă gândeam că eu, o fire mai pesimistă, care-şi face griji din orice şi pentru care stresul e la ordinea zilei, am nevoie de bucurie în jur, pentru a mă linişti şi a mă simţi mai bine.

Aşa că îmi place să aud lucruri bune, să ştiu că cei din jur sunt fericiţi, indiferent că e vorba de rude, prieteni sau chiar şi necunoscuţi. Mă bucur când văd cupluri zâmbind pe stradă, ţinându-se de mână sau sărutându-se. Ador să văd mirese pe al cărui chip este scrisă iubirea. Mă emoţionează să văd mame cu copii, să simt acea legătură puternică între ei. Îmi place să văd zâmbete în jur – mă molipsesc de la ele, nu se poate să nu zâmbesc şi eu apoi.

Nu sunt acel gen de persoană care se simte nefericită când vede pe alţii că o duc bine. Nu simt gelozie sau invidie, nu mă deranjează. Din contră. Persoanele nefericite mă fac să fiu şi eu nefericită. Dacă mai şi vorbesc cu mine şi-mi povestesc despre problemele lor, deşi încerc să ascult cu compasiune, simt cum sunt invadată de energie negativă şi tot restul zilei am o stare proastă, sunt tristă şi nervoasă. În schimb persoanele fericite, cu poftă de viaţă, îmi înveselesc ziua, îmi dau energie şi mult chef.

Acestea fiind zise, vă rog eu mult să fiţi fericiţi, zâmbitori, iubitori şi prietenoşi. Să trăim împreună frumos. Şi împărtăşiţi bucuria voastră şi cu alţii, lăudaţi-vă, anunţaţi, trâmbiţaţi, împrăştiaţi voie bună peste tot. Astfel mă ajutaţi şi pe mine să împrumut din fericirea voastră, mă faceţi să zâmbesc, să mă gândesc la lucruri frumoase, şi în general să fiu mai optimistă şi mai fericită.

22 Comments on Bucurie

  • Si eu ma inveselesc cand petrec timp cu prietenii, au capacitatea de a ma binedispune pentru intreaga zi. Lucru testat. 🙂

 1. Dar nu trebuie să fi așa. Nu o să îți fie bine dacă o să te întristezi când altora nu le e bine. Nu zic să fi indiferentă dar nici să fi așa nu-i bine 🙂

  • Da, dar e greu sa nu te intristezi cand auzi ca altii au probleme. Iar daca li s-a mai intamplat si vreo nedreptate…clar iau foc. Eu am o problema cu nedreptatile, indiferent de cui ii sunt facute. 🙂

 2. ” Persoanele nefericite mă fac să fiu şi eu nefericită. Dacă mai şi vorbesc cu mine şi-mi povestesc despre problemele lor, deşi încerc să ascult cu compasiune, simt cum sunt invadată de energie negativă şi tot restul zilei am o stare proastă, sunt tristă şi nervoasă. În schimb persoanele fericite, cu poftă de viaţă, îmi înveselesc ziua, îmi dau energie şi mult chef.”
  Poate asta e explicatia pentru succesul pe care il inregistreaza blogurile cu articole predominant vesele, care emana energie pozitiva. Si eu sunt extrem de empatica si imprumut din starile celorlalti, prefer compania oamenilor buni, sinceri, voiosi si zambitori. 🙂

  • Pai da, eu mereu am zis ca-mi plac blogurile vesele, unde intru si zambesc sau chiar rad. Mi-ar placea sa pot scrie si eu articole mai funny, dar nu prea reusesc. 🙂 Poate in viitor.

 3. Hehe, da, cam asa sunt si eu. Ma las influnetata de starea celui de langa mine. Involuntar, probabil. 🙂 Asa ca… sustin fericirea!

  • 🙂 De cele mai multe ori e involuntar…nu ne dorim sa fim cuprinsi si noi de tristete, ca cel cu care conversam, dar e greu. Eu cred ca si din cauza ca am capacitatea de a ma pune in locul altuia..si atunci normal ca devin si eu trista. Si nu mai vreau. Vreau sa fiu fericita, vreau ca cei din jur sa fie fericiti.

 4. O zi torida la Cluj arata cam asa: in autobuz chipuri curioase sau plictisite.In statie, priviri care trec prin tine………Pe strada, in centru oameni stresati, grabiti (in putine orase din Europa am vazut atatea fete stresate, apasate de griji).
  Ador oamenii care zambesc si pe cei care au privirea senina macar din cand in cand.,….

 5. Oamenii aia care iti transmit energia negativa eu ii numesc vampiri de energie. Adica iti iau toata energia. Sfatul meu e sa te feresti de ei, ca te vor trage in jos.

  Daca iti sunt prieteni, cel mai bine e sa-i scoti din casa, sa va distrati, sa uitati de probleme. Faptul ca ii scoti din probleme, ii ajuti foarte mult. Nu-i lasa sa te incarce cu problemele lor. Lasa-i sa-si rezolve singuri problemele. Cu totii trebuie sa ne izbim cu capul de prag. Mama mi-a zis de mica sa-mi vad de treaba mea, daca nu, intru pana-n gat.

  *energia pozitiva atrage energie pozitiva*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.