Misterioasa dispariţie a Katharinei Linden

Mi-am dorit să citesc această carte imediat ce am văzut coperta. Asta e, dacă nu auzi nimic despre o carte sau dacă nu ţi-o recomandă nimeni, rolul de a te atrage pentru a descoperi conţinutul rămâne copertei. După ce m-am convins că este ceva care mi-ar place, am avut şi plăcuta surpriză să o primesc cadou de la librăria online Libris. Vă mulţumesc pentru profesionalismul, seriozitatea şi amabilitatea de care aţi dat dovadă de fiecare dată când am colaborat!

Misterioasa dispariţie a Katharinei Linden” pare a fi, la prima vedere, o carte pentru copii. Eu însă nu aş recomanda-o copiilor sub 14-15 ani, pentru că subiectul cărţii este totuşi unul destul de dur.

Pia Kolvenbach, o fetiţă isteaţă de 10 ani, locuieşte într-un orăşel mic şi liniştit din Germania, Bad Munstereifel, alături de părinţii, bunica şi fratele ei. Viaţa ei se schimbă în momentul în care bunica ei îşi dă foc din greşeală, în Ajun de Crăciun, şi moare. Din acel moment Pia va deveni “fata a cărei bunică a explodat” iar colegii (şi foştii ei prieteni) vor începe să o evite, să râdă de ea, să o bârfească şi mai mult, să se teamă că se pot molipsi şi că pot şi ei exploda la rândul lor. Singurul care îi ia apărarea şi care doreşte să-i fie alături este StinkStefan, cel mai puţin popular copil din şcoală.

În scurt timp însă, micul orăşel este cutremurat de o nouă tragedie: Katharina Liden, o fetiţă de vârsta Piei, dispare. Ulterior dispar şi alţi copii. Nimeni nu ştie cum se poate întâmpla aşa ceva, cum pot dispărea copii dintr-un orăşel atât de mic (încât toată lumea se cunoaşte şi toţi ştiu…tot) şi liniştit.

Există un singur suspect. Dar nu sunt dovezi. Pia şi Stefan îşi doresc să afle adevărul, să afle ce s-au întâmplat cu acele fete. Sunt determinaţi mai ales de poveştile pe care amabilul bătrân Herr Schiller le povesteşte.

Pentru a afla deznodământul poveştii vă invit să citiţi cartea. Nu pot spune că m-a mirat identitatea răpitorului, mi-a trecut prin cap numele său încă de la începutul cărţii, dar la fel de repede am abandonat ideea. Aşa încât la final tot e surprinzător.

Acţiune, suspans, un pic de supranatural (prin poveştile spuse celor doi copii), de toate veţi avea parte în carte. Am fost încântată să descopăr mulţi termeni în germană, explicaţi la final într-un mic dicţionar (descoperit de mine după ce trecusem de jumătatea cărţii; bineînţeles că până atunci mă încăpăţânam să caut tot ce nu cunoşteam în dicţionar). Mi-am reamintit ceva termeni cu ocazia asta.

Vă invit să o citiţi şi voi, o găsiţi la un preţ foarte bun (reducere de 30% – acum la 25 lei) pe libris.ro.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Comments on Misterioasa dispariţie a Katharinei Linden

 1. Ema
  August 1, 2011 at 2:46 pm (7 years ago)

  Am vazut si eu cartea si chiar credeam ca e pt copii. 🙂 De aia nici nu m-a interesat. Acum pare interesanta. :p

  Reply
  • Mihaela
   August 1, 2011 at 6:41 pm (7 years ago)

   🙂 Inainte sa o comand am citit pe un site strain niste pareri, ca sa fiu si eu sigura ca nu e ptr copii.

   Reply
 2. Dany93
  August 1, 2011 at 5:54 pm (7 years ago)

  Pare o carte foarte interesanta. Sper sa mi-o pot procura.

  Reply
  • Mihaela
   August 1, 2011 at 6:40 pm (7 years ago)

   Ma bucur ca iti place.

   Reply
 3. Hapi2233
  August 1, 2011 at 11:09 pm (7 years ago)

  Excelent. O carte de luat in vacanta!
  Nu o comand deocamdata dar o notez si o caut cand ajung in Ro. Imi place sa-mi cumpar cartile din librarie- nu din cea virtuala

  Mihaela, vreau sa imi comand doua carti si nu le gasesc disponibile, eventual sa iti trimit titlurile, poate imi dai un pont? Sunt deja editate in romana deci ma gandesc ca undeva ar trebui sa existe………
  Confesiuni -Sf Augustin(Editura NEMIRA. ISBN: 973-569-896-X)
  Călătoria Sufletelor (Editura CARTEA DAATH)

  Reply
 4. Nice
  August 2, 2011 at 12:43 pm (7 years ago)

  Imposibil sa nu-ti trezeasca curiozitatea actiunea cartii la felul cu povestesti tu. 😀 O carte pe care mi-ar placea s-o citesc. 🙂 Merci de recomandare.

  Reply
  • Mihaela
   August 2, 2011 at 12:49 pm (7 years ago)

   🙂 Multumesc!
   Chiar m-am mirat cand a venit si mama la mine si m-a intrebat daca ii pot imprumuta cartea (dupa ce a citit prezentarea pe blog). Nu m-as fi gandit ca i-ar placea acest gen de carti. 🙂

   Reply
 5. Ralu
  October 6, 2011 at 4:40 pm (7 years ago)

  Pare foarte interesanta cartea. Cu ocazia turului meu prin acest foarte dragut blog, mi-am marit si lista “wanted books” :)) Aceasta e una din ele.

  Reply
  • Mihaela
   October 6, 2011 at 7:23 pm (7 years ago)

   Multumesc. 🙂 Sper sa revin si cu alte recomandari de carti interesante. 🙂

   Reply
 6. Xenia
  July 15, 2012 at 10:13 am (6 years ago)

  Am citit-o si nu pare o carte de copii…:) E foarte faina

  Reply
  • Mihaela
   July 17, 2012 at 12:55 pm (6 years ago)

   Ma bucur ca ti-a placut. 🙂

   Reply

Leave a Reply

More in cărţi
Tuareg & Ochii tuaregului – Alberto Vazquez-Figueroa

Odată cu finalizarea acestor 2 cărţi (la care se adaugă şi Bora Bora) pot spune că Alberto Vasquez - Figueroa...

Close