Imediat ce au adus ceaiuri noi la CTS Corner, am fost în vizită, pentru a-mi reînnoi stocul. Am plecat de acolo cu 5 sortimente noi: două ceaiuri verzi, un oolong, un ceai alb și un ceai galben, o noutate pentru CTS Corner. Cred că este primul ceai galben pe care îl oferă spre vânzare.

Yellow Huang Xiao Tea nu este singurul ceai galben pe care l-am încercat, v-am vorbit mai demult și despre Jun Shan Silver Needle Yellow, însă mă bucur mult că mai pot testa încă un sortiment, mai ales că nu prea mai aveam de unde să fac rost de un ceai galben. Cel puțin nu acum.

Ce aflăm de pe ctscorner.ro despre acest ceai: “Un ceai galben rar, care a avut mare căutare în timpul dinastiilor Ming și Qing. Se presupune că rețeta pentru metoda de preparare a acestui ceai galben a fost pierdută dar redescoperită în anii ’70. Multele premii pe care le-a primit sunt dovada calității sale deosebite.”

Pentru prepararea ceaiului se pune o linguriță de ceai pentru fiecare 150 ml de apă și încă una pentru ceainic. Se fierbe apa și se lasă să se răcească 5 minute până la 80°C. Se toarnă apa peste ceai și se lasă la infuzat 2-3 minute. Se strecoară și se servește. Din același ceai se pot face 5 infuzii.

Yellow Huang Xiao are un parfum deosebit, ușor prăfos, ce-mi amintește mult de cel de oolong. Gustul este dulceag, concentrat, pare a avea și o aromă de ceai prăjit. După o primă impresie aș zice că este un ceai de calitate; am fost mulțumită și de aspectul frunzelor din compoziție.

În final mă declar încântată de experiența cu acest ceai galben de la CTS Corner. Acum pot spune că am încercat ambele varietăți de ceai galben care se găsesc relativ ușor în comerț: Jun Shan Yin Zhen și Huang Ya.

Vi-l recomand cu căldură, e păcat să nu încercați măcar o dată fiecare tip de ceai existent. Îl găsiți în magazinele din Iași, București, Brașov și mai nou, și Bacău. Eu am plătit 8.80 lei pentru 20 de grame (22 lei/50 grame).

  

8 Comments on Ceai galben Yellow Huang Xiao Tea – CTS Corner

  1. Cate varietatati exista, cu ocazia asta mai aflam si noi, cei neinitiati in tainele ceaiului, lucruri noi. 😀 Arata tare bine, deci avem nevoie, pentru prepararea sa, de cana de care te intrebam eu zilele trecute, nu?

    • Ai nevoie de infuzor. Sau de o strecuratoare. 🙂 Nu iti trebuie accesorii speciale, te poti descurca cu ce ai pe acasa.

  2. Acum il beau. Cred c-am sa-mi mai fac o cana, e tare bun. E primul ceai galben pe care il incerc.. Nu stiu prea multe despre beneficiile sale, dar este pe placul meu. Imi place ca gustul sau este dulceag, cu tente florale.. Bun bun bun, se pare ca-mi schimb obiceiurile in privinta ceaiurilor 😛
    Multumesc:*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.