Duminică a avut loc deschiderea expoziției “Flori de toamnă” în Grădina Botanică din Iași, așa că ne-am gândit să mergem să ne plimbăm și noi printre crizanteme și dacă putem, să facem și câteva poze frumoase.

Această expoziție, la cea de-a XXXV-a ediție, este dedicată sărbătoririi a 155 de ani de la fondarea la Iași a primei grădini botanice din România, de către medicul și naturalistul Anastasie Fătu. Deschiderea a avut loc la ora 11.00, însă noi am fost de-abia spre după-amiază, după ce în prealabil am mâncat și ne-am plimbat puțin.

Prima vizită am făcut-o într-un salon ce prezenta o mare varietate de fructe și semințe, precum și multe forme decorative de dovlecei, bostani, ardei și varză. Imediat după, am intrat în sala cu crizanteme, unde am putut admira diverse specii și soiuri, care de care mai frumoase și mai colorate. Mi-a plăcut mult cum au aranjat atât sălile de prezentare cât și anumite locuri din Grădină. Preferatul meu a fost fluturele creat din zeci de crizanteme.

Din fericire am putut face câte poze ne-am dorit, fără să fie nevoie să plătim taxa foto obișnuită de 50 lei. Am întrebat la casa de bilete și ni s-a spus că doar în acea zi, respectiv 23 octombrie, se permite a se face poze pe gratis. Probabil s-au gândit și ei că astfel promovează expoziția. Lumea a profitat, peste tot nu vedeai decât oameni cu aparate foto în mână. 🙂

Expoziția este deschisă în perioada 23 octombrie-20 noiembrie și se poate vizita zilnic între orele 9.00 și 17.00. Prețul este de 5 lei (bilet unic, cu el se poate vizita și sera, și expoziția și grădina) pentru adulți, 3 lei pentru pensionari (nu știu dacă și pentru copii și studenți).

Câteva poze de la expoziție:

    

           

12 Comments on Expoziţia “Flori de toamnă” – Grădina Botanică Iaşi

 1. Wow ce de decoruri! Ce de culoare! Mie imi place mult toamna si florile caracteristice acestui anotimp! Au facut lucruri frumoase peisagistii de la gradina botanica din Iasi!
  Multumim de poze …. mi-ar fi placut sa fiu acolo

 2. Ce poze frumoase, Mihaela, le-ai facut cu noul aparat? Super reusita expozitia, subscriu la dorinta Alicei! 🙂 Totusi nu am inteles, ce e cu acea taxa de 50 de lei? Asa mult se percepe acum pentru a fi lasat sa fotografiezi?

  • Da, unul din cele doua noi aparate – stii ca ziceam mai demult ca eu vreau un aparat nou mic, compact, iar iubitul meu unul profesional. 🙂 Sunt facute cu Nikon D90, deci cel profesional.
   Da, si mie mi se pare taxa aia super nesimtita. Discutam duminica cu iubitul si ne gandeam ca taxa se poate justifica cel mult pentru mirii care vin sa se pozeze (acele poze de dinainte de nunta; intr-adevar vin multi in gradina sa le faca) si pentru fotografii profesionisti care le vor comercializa. Dar pentru familii mi se pare super exagerat.

   • 50 lei e exagerat si 10 lei e mult sincer
    La Gradina botanica se percepe tot asa taxa foto in zilele obisnuite dar nu plateste nimeni (sau ma rog probabil turistii straini) si nu-ti zice nimeni nimic daca faci poze 🙂

    • Nu stiu acum daca iti zice sau nu cineva ceva, dar presupun ca da. 🙂 Nu cred ca te lasa liber. Gradina este administrata de Universitatea Al.I.Cuza si astia se pricep sa-ti ia bani pe orice. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.