Când am cumpărat acest sortiment de ceai aveam în minte o imagine precum cea de mai jos, cu cireși japonezi. Sakura este numele acestui cireș; floarea de cireș simbolizează în China frumusețea feminină, pe cand în Japonia simbolizează natura efemeră a vieții.

Ingredientele ceaiului de astăzi sunt: ceai verde Sencha, iasomie chinezească verde cu flori de ceai, bucăți de cireșe, măceș, arome, flori iasomie, bujori, trandafir. Pentru preparare, se folosește apa la temperatura de 70-80 grade Celsius și un timp de infuzare de 2-3 minute.

Sakura este un ceai cu adevărat floral – are un parfum minunat, de bujori și trandafiri, și un gust dulceag și foarte elegant. Mi se pare a fi un ceai atât de feminin, delicat dar și intens – chiar i se potrivește denumirea. Este un ceai care se bea cu cea mai bună prietenă, într-o dimineață de relaxare, este un ceai care se bea atunci când sunteți în toiul unei ședințe de înfrumusețare, este un ceai care se bea înainte de întâlnirea cu iubitul – vă face să vă simțiți mai frumoase, mai feminine și vă da mai multă încredere în voi.

Ca la orice ceai verde trebuie să aveți grijă cu timpul de infuzare, să nu depășiți 3 minute, altfel rezultatul va fi unul amărui. Nu vă sfătuiesc să-l îndulciți, ar fi păcat să-i modificați gustul deosebit.

  

Sakura poate fi achiziționat din magazinele CTS Corner din Iași, București, Brașov și Bacău. Din păcate nu mai știu exact prețul său, dar cu siguranță nu este un ceai foarte scump.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Comments on Ceai verde Sakura – CTS Corner

 1. Neata, Mihaela, ce postare frumoasa, energizanta si colorata pentru o dimineata mohorata de iarna! 🙂
  Nu stiam de simbolistica florii de cires in cele doua culturi, japoneza si chineza. Cat despre ceai, imi imaginez ca pastreaza in el toate aromele primaverii, cand il bei e ca si cand ai savura un intreg anotimp…

 2. Foarte foarte interesant acest ceai! Cum ajung prima data in CTS Corner, voi intreba de el. Imaginile cu cires sunt extraordinare, le-ai ales foarte bine.

  O zi frumoasa!

 3. Chiar azi dimineata l-am baut si eu, ultimul pe care nu l-am incercat. Se pare ca ce a fost mai bun, a ramas la urma 😀 Mi-a placut la nebunie parfumul ceaiului, acum mi-as dori un parfum care sa semene ceaiului acesta, sa il simt mereu si mereu :p

  • Da, am intalnit si eu ceaiuri atat de placut parfumate incat mi-as fi dorit sa am un parfum cu acelasi miros. 🙂

  • Ba da, am si zis in primul paragraf: “Sakura este numele acestui cireș; floarea de cireș simbolizează în China frumusețea feminină, pe cand în Japonia simbolizează natura efemeră a vieții.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.