Vreau să încep acest articol prin a mulțumi editurii All care mi-a dăruit această frumoasă carte. Au văzut pe blog că îmi place foarte mult colecția Strada Ficțiunii, așa că am primit 3 noutăți din colecție, și anume Abel Sanchez.Sfântul Manuel cel Bun, Cărarea Cuiburilor de Păianjen și Oracolul din Stambul.

Acum câteva zile am terminat de citit prima carte din cele 3, Oracolul din Stambul, și nu oricum, ci am stat trează până la 2 dimineața pentru că nu reușeam să o las din mână, voiam neapărat să aflu deznodământul ei. Mi-era dor să citesc o carte captivantă, care să mă țină cu sufletul la gură.

Cartea m-a atras nu numai prin acțiunea trepidantă, ci și prin faptul că o parte din poveste se desfășoară în Constanța. Aici se și naște eroina cărții, Eleonora Cohen, într-o vară, în timpul unei furtuni, când semnele se adună deasupra orașului: Steaua Nordului este aliniată cu Luna, are loc invazia armatei țariste și un stol de pupeze purpurii apar deasupra casei.

Din păcate mama Eleonorei moare la naștere și aceasta va fi crescută de tatăl ei, Yacob, și de mătușa ei, Ruxandra. Ei descoperă că Eleonora este un copil minune, însă deși Yacob este încântat, Ruxandra este speriată de această calitate a nepoatei ei, așa că face tot posibilul să o țină departe de cărți sau educație. Viața lor de familie se schimbă când Yacob pleacă în Istanbul, într-o călătorie de afaceri. Fără știința lui, Eleonora îl însoțește, iar cei doi vor începe o nouă viață în orașul turc.

Mai mult nu vă dezvălui, nu vreau să vă stric plăcerea de a citi această carte. O puteți achiziționa de pe site-ul all.ro la prețul de 25 lei.

7 Comments on Oracolul din Stambul – Michael David Lukas

  1. oooo, daaaa, vazusem si eu cartea pe siteul all si ma tare ma bucur ca ai scris despre ea:) inteleg ca ti-a placut! sa vedem si celalalte doua….spor la citit!:)

  2. Multumesc pentru informatie. Sunt foarte interesata sa citesc si eu aceasta carte si sper s-o fac in viitorul apropiat. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.