Tocmai ne-am întors din prima excursie din această vară – un așa zis “road trip” prin țară. Îmi doream de mult să văd mai multe obiective turistice din România (vezi Wishlist) și iată că s-a ivit oportunitatea să plecăm cu încă un cuplu și să vedem multe din ele: Sighișoara, Vulcanii Noroioși, Rezervaţia de zimbri de la Haţeg, Transfăgărăşanul, Parcul Național Cheile Nerei, Transalpina, Tg Jiu cu Coloana Infinitului, Masa Tăcerii și Poarta Sărutului, Praid, Peștera Muierii (+altele). În plus am revăzut cu mare drag Sibiul, Barajul Vidraru, Lacu Roșu.

7 zile, 2400 km parcurși, 19 județe prin care am trecut (Iași, Covasna, Sibiu, Brașov, Vâlcea, Hunedoara, Alba, Bacău, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Mehedinți, Mureș, Vrancea, Neamț, Argeș)…cam acesta este bilanțul. Am auzit că în Iași a fost vreme urâtă, ploioasă, dar noi am avut noroc, ne-a însoțit soarele peste tot. Nu ne-a plouat deloc, n-am prins nici caniculă, am avut parte de cea mai bună vreme pentru ceea ce ne doream să facem: să vizităm și să vedem cât mai multe.

O astfel de excursie trebuia să facem de mult. Este obositoare, nu tocmai relaxantă, însă acum trebuie să călătorim, să mergem cu cortul, să urcăm munți, să vedem țara întreagă, cât nu avem foarte multe responsabilități, nu avem copii mici sau pretenții prea mari.

Voi reveni cu poze, impresii, informații despre această vacanță. Am văzut multe locuri frumoase care merită a fi discutate mai pe larg, am stat în pensiuni foarte ok, am nimerit la restaurante cu mâncare bună. Despre toate acestea voi scrie zilele viitoare. 🙂

Ca să nu închei articolul fără nici o poză, vă prezint una din a 4-a zi, de la cascada Văioaga. E pe post de preview. 🙂

12 Comments on Din vacanță: primele impresii

 1. Bine ai revenit, Mihaela. 🙂 Cand am vazut fotografiile pe facebook, m-am intrebat, oare cum au putut oamenii astia sa vada toata Romania intr-o saptamana? :))Ma minunam de fiecare data cand aparea o alta locatie din tara…
  Spectaculos preview. 😀

 2. M-am uitat la toate pozele tale si sunt convinsac-ati avut parte de o gramada de experiente unice! Foarte frumos traseul…ati “fixat” dinainte toate obiectivele sau ati mai adaugat si scos pe parcurs?

  • Era fixat, insa nu l-am respectat intocmai. Am adaugat Transalpina de ex, am dat jos 2 zile la Brasov (ca oricum mai fusesem acolo), am vrut sa punem si Bucegii (Babele, Sfinxul), dar din lipsa de timp am renuntat. Oricum mai fusesem si acolo. Nu am avut cazari stabilite, le-am gasit acolo…si bine am facut caci stabileam pe parcurs unde inoptam.

    • Aveam si corturile cu noi, dar oricum am gasit cazari. Cel mai greu a fost in Sighisoara, dar pana la urma am gasit cazare in Danes, exact langa Sighisoara, si inca o cazare f faina.

 3. Ti-am vazut deja pozele frumoase pe care le-ai postat pe facebook si pot sa zic ca te invidiez in sensul bun ca ai atata energie de vizitat. Eu am ajuns prin foarte putine locuri din Romania dar la anul imi propun ca macar Transalpina sa vedem. As revedea si eu cu drag Sibiul si Brasovul dar niciodata nu e timp :<

  • Desi am vazut atatea, nu a fost chiar obositor. Da, adormeam destul de rapid seara ( 😛 ), dar nu m-am simtit obosita in timpul zilei iar acum, ca am ajuns acasa, ma simt foarte bine, nu ma simt epuizata. 🙂 Sper ca si anul viitor sa reusim sa vizitam ceva din Romania…anul trecut am vazut Maramuresul, anul viitor…poate Delta Dunarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.