Transalpina – Sibiu

Ne-am trezit de dimineață, pe la 8 jumătate, și după ce ne-am îmbrăcat și ne-am dus bagajele, am început să parcurgem Transalpina. Am prins vreme mult mai frumoasă decât pe Transfăgărășan, soare, fără ceață, așa că am putut vedea priveliștile superbe.

La început drumul a fost cam prost, se lucra în multe locuri, dar pe măsură ce urcam devenea din ce în ce mai frumos. Pe mine m-au apucat iar emoțiile căci eram așa sus, nu erau balustrade, drumul era destul de îngust. Se tot urcă și coboară, urcă și coboară, până ajungem în cel mai înalt punct. Transalpina este cel mai înalt drum rutier din întregul lanț al Munților Carpați, atât din România cât și din afara ei, atingând altitudinea maximă în Pasul Urdele 2145 m. Șoseaua traversează Munții  Parâng de la N la S fiind paralelă cu Valea Oltului și Valea Jiului între care se află și leagă Localitatea Săliște din Județul Sibiu de Localitatea Novaci din județul Gorj.

Transalpina este mai puțin cunoscută decât Transfăgărășanul (deși este mai spectaculoasă și mai frumoasă – cel puțin așa mi s-a părut mie) pentru că a început să fie asfaltată de-abia din 2009.

  

Ne-am oprit pe drum și am luat masa la Pensiunea Valea Mariei din Rânca. Recomand acest loc, mi-a plăcut mult mâncarea de aici + servirea. Ne-au adus și pâine caldă, de-abia scoasă din cuptor. Și m-am bucurat că au un meniu divers, am avut de unde alege. Ah, și sala de mese pentru fumători (deși noi am stat la nefumători) este superbă, cu ferestre mari care dau spre munți – o priveliște de neuitat.

După ce am terminat cu Transalpina ne-am îndreptat spre Sibiu. Aici ne-am cazat la Pensiunea Lazy, unde am stat și în ianuarie. S-a schimbat proprietarul, însă pensiunea arată la fel de bine. Am stat iarăși în camera 12, pentru un preț de 98 lei/camera dublă/noapte. Micul dejun se poate servi doar la cerere. Au wi-fi.

Ne-am dus apoi să ne plimbăm prin Sibiu. Am vizitat iar obiectivele turistice pe care le văzusem și iarna trecută – Piața Mică, Piața Mare, Podul Minciunilor, magazinul cu inscripția “mă gândesc la ea”. Am urcat și în Turnul cu Ceas. Mai târziu ne-am întâlnit și cu Raluca, care ne-a mai plimbat puțin prin Sibiu, prin alte locuri, ne-a arătat niște parcuri, ne-a mai povestit despre obiectivele turistice. Am cumpărat suveniruri, Raluca mi-a făcut apoi cadou macarons. Ne-am plimbat până seara târziu, de-abia pe la 11 am ajuns la pensiune, unde am mai stat puțin pe net și apoi ne-am culcat.

   

În poza a doua se poate vedea priveliștea de pe balconul pensiunii Lazy – frumos, nu? 🙂 

Cu Raluca

Vă aștept zilele următoare cu ultimul episod al excursiei. 🙂

12 Comments on Excursie prin țară: ziua 6

 1. Foarte frumoasa si ziua a 6-a. Insa am si eu o mica dezamagire…desi locuiesc in Sibiu de 3 ani jumatate nu stiu unde e magazinul asta cu Ma gandesc la ea! desi il vad in poze la toti cei ce ajung in Sibiu. Si tare mult mi-as dori sa il vad si eu:)

  • Nu stiu sa-ti explic pe unde e, dar am sa o rog pe Raluca sa lase un comentariu cu o adresa sau ceva, ca sa il gasesti mai usor.

    • Ramona, magazinul este pe strada Tribunei, pe aceiasi unde este si magazinul Condor, dar pe partea stanga.
     Sau: de pe centru, cum urci spre parcul Astra, e trecerea aceea de pietoni semaforizata, strada Tribunei e chiar aceea care duce de la trecerea de pietoni spre dreapta. Si daca o tii tot asa si treci pe partea stanga, imediat o sa dai de vitrina aceea.

 2. Parca am mai vazut undeva ideea asta 😀
  Frumos, felicitari ca ai decis sa-ti faci publice impresiile. Ajuta sa facem cunoscute locurile noastre si sa nu mai cautam cai verzi pe pereti prin alte zari. Intai sa le terminam pe ale noastre de vizitat si apoi ..lelea prin lume!

 3. Mi-ar placea si mie sa vad Transalpina. O zi interesanta din punctul de vedere al obiectivelor turistice, daca te uiti in urma, care este preferatul tau din tot ce ai vizitat?
  PS
  Foarte draguta bluzita maro. 🙂

  • Cel mai mult mi-a placut Sighisoara, Sibiu si Pestera Muierii. Ah, si Ochiul Beiului.
   Multumesc, e luata mai demult de pe La Redoute.

  • Da, asa e. Sau bine, daca esti sportiv si mergi cu bicicleta. Eu una n-as reusi, trebuie sa fii bine pregatit. 🙂

  • Nici eu n-am facut mereu poze…si acum imi pare rau pentru acele locuri, de unde n-am decat cateva amintiri. Imi place acolo unde? Ca n-am inteles. 🙂 Sibiu? Da. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.