Înainte să plecăm, am citit despre această plajă dar nu mi s-a părut prea interesantă. Mai degrabă eram curioasă de plajele cu nisip negru, decât de cele cu nisip auriu. Așa că am uitat repede de plaja Las Teresitas.

Cum ne-am amintit? După ce-am închiriat mașina am zis să mergem un pic să vedem insula. Și ne-am dus din sud în nord, am trecut prin capitala Santa Cruz de Tenerife și ne-am dus și mai în nord, prin munți, iar la un moment dat am văzut cea mai frumoasă plajă…Ne-am oprit undeva sus și am admirat-o și l-am pus pe Felix să-mi promită că vom reveni după o zi, două, să facem plajă aici. Chiar de era un drum de o oră, o oră și un pic de mers (pe autostradă) din Costa Adeje, locul unde eram cazați.

 

Las Teresitas este o plajă artificială, extinsă în anul 1973 cu nisip galben auriu, care a fost importat din Deșertul Sahara. Aproximativ 4 milioane de saci de nisip au fost aduși atunci. Este cea mai căutată și vizitată plajă de pe insulă.

În apropierea plajei este o parcare mare unde ne-am lăsat mașina. Noi am ajuns duminică la prânz și era destul de aglomerat (cu toate acestea, tot nu era la fel de aglomerat că pe litoralul nostru), dar am găsit loc de parcare, chiar foarte aproape de unde voiam să stăm.

  

Am fost foarte încântată de cum arată plaja. Nisipul era incredibil de fin, iarăși fără scoici care să te taie, curat și…fierbinte. 🙂 Credeam că o să fie la fel ca acasă, dar acest nisip este mai auriu decât cel de pe litoralul nostru. Lângă plajă sunt dușuri în aer liber, ca să se spele lumea de nisip, chioșcuri cu băuturi și mâncare, precum și un post de prim-ajutor.

  

Dar bineînțeles că era și o problemă. 🙂 Bate vântul foarte tare în această zonă. Aș fi zis că am prins noi o vreme mai aiurea, dar nu, din cauza munților care înconjoară plaja bate vântul cam tot timpul. Și bate tare. Aș recomanda să veniți pregătiți cu pietre, ca să nu vă zboare salteluța de plajă așa cum am pățit noi. Nu cred că mi s-a mai întâmplat să prind un vânt atât de puternic pe plajă, să mă lovească nisipul pe picioare atât de tare. Și cu toate acestea, să fie atât de cald.

 

Să lăsăm nisipul și să trecem la apă…minunata apă. Curată, clară, caldă, cu reflexii frumoase.

  

Perfect pentru înot, joacă, bălăceală. 🙂 Și o apă suficient de liberă astfel încât să avem spațiu de joacă, ca să nu ne lovim de alți oameni, să nu ne stropească nimeni, să nu auzim discuțiile altora, așa cum tot pățim în fiecare an la noi pe litoral.

   

Aici am avut curajul să încercăm fotografiatul subacvatic, cu aparatul meu foto Sony TX10. Suntem foarte mulțumiți, Felix s-a declarat extrem de încântat de aparatul meu foto, îmi tot lăuda decizia de a-l cumpăra. Și adevărul e că unul din motivele principale pentru care l-am cumpărat era această funcție, voiam să pot face poze în apă, nu să mă tem că se stropește și se strică. Până anul acesta ca să facem poze în apă trebuia să stea unul dintre noi la mal și să facă poze, mai ales cu zoom. Iar pozele subacvatice sunt ceva nou pentru noi – ne place. 🙂

  

Felix a înotat sub apă și i-am făcut o mulțime de poze, destul de spectaculoase. Preferata mea este prima de mai jos. A doua poză este una realizată sub apă, arată așa frumos…turcoaz, cu reflexii.

  

Înainte să plecăm, ne-am mai plimbat pe lângă plajă. Am vrut să stau undeva și să o privesc pe toată, să-mi rămână în minte, să nu uit momentele frumoase petrecute aici. Cred că pot spune că este cea mai frumoasă plajă pe care am văzut-o vreodată, cea mai frumoasă pe care am fost. Mai frumoasă decât cea din Barcelona, mai frumoasă decât acele câteva plaje pe care le-am “încercat” în Creta.

   

Las Teresitas a fost o experiență minunată și vă recomand cu căldură să ajungeți și aici, dacă vă faceți vacanța în Tenerife. Am pus mai jos o hartă, ca să vă faceți o părere cam unde este localizată plaja – este în nord-est, mai sus de Santa Cruz. Noi am stat în sud-vest, lângă Playa de las Americas. Deci din acel punct și până la plajă se fac cam o oră, o oră și jumătate, pe autostradă.

11 Comments on Tenerife: plaja artificială Las Teresitas

  • Eu habar n-am daca am fost sau nu…In Tenerife, daca dai de o plaja cu nisip auriu e clar ca e artificiala. Cele naturale sunt doar cu nisip negru.

 1. Superba plaja, culoarea apei si pozele, chiar ca ai fost inspirata sa cumperi un asemenea aparat de fotografiat. Initial eu nu am vrut sa il scot din geanta la Plitvice, pentru ca ploua torential si toata lumea se ferea sa-l foloseasca, spunand ca e in pericol de a se strica… Apoi, vazand cat de frumos e, cat de clara si albastra e apa, nu m-am indurat si am inceput sa fotografiez. Dar numai eu stiu cum si ce era in inima mea.

  • Eu tot am avut emotii cu el, desi stiam ca nu se va strica daca se uda. Din fericire nu s-a intamplat nimic, ne-au iesit si poze faine si am ajuns si cu el intreg acasa. 🙂

  • Nici eu nu stau la plaja…adica ma duc imediat in apa. 🙂 Dar imi place cand nisipul e atat de fin, imi place sa ma plimb pe el.

 2. Absolut superba plaja. Imi place felul in care muntele se imbina cu marea
  Cred ca poti visa pana prin decembrie la frumusetile pe care le-ai vazut 🙂

 3. ei bine da, de-ti mai aduci poate aminte de 10000 bc, d’leh-i spune evoletei ca semnele de pe mana sunt stelele calauzitoare de pe cerul unde luna vegheaza noaptea somnul oamenilor. la fel si unghiile tale in poza cu plaja artificiala dau impresia de acel lucitor albastru placut ochiului si calauzitor pe mai departe.
  weekend fain, Mihaela! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.