A trecut ceva timp de când am postat aici o prezentare de ceai. Asta nu înseamnă că nu am mai băut ceai însă trebuie să recunosc că am apelat la ceaiuri mai puțin calitative, din simplul motiv că sunt mai ușor de preparat și că nu conțin cafeină (cele alese de mine), deci le pot bea la orice oră. Așa că mi-am promis că în weekend voi degusta câteva din ceaiurile premium care stau pe raft și mă așteaptă de câteva luni.

Am ales un ceai alb aromat, Soare Alb de la Tashi. L-am ales pentru ingredientele sale deosebite: ceai alb, ceai verde, bucăți de ananas (ananas, zahăr, acid citric), aromă, lemongrass, frunze de zmeură, cireșe Morello, petale de floarea soarelui, mirt lamaios, rubarbă, căpșuni, pere. Un răsfăț cu ceai și fructe, și nu orice fructe, ci chiar preferatele mele: zmeură, căpșuni și pere.

Pentru preparare se adaugă o măsură cu vârf de ceai/250 ml apă la 80 grade timp de 2-3 minute. L-am preparat în Piao I pentru că este cel mai simplu instrument de preparare ceai și pentru a putea face mai multe infuzii. Eu l-am servit neîndulcit, ca întotdeauna, dar dacă preferați, puteți adăuga și zahăr sau miere.

Aș putea asemăna gustul acestui ceai cu un compot de fructe, cu mențiunea că este mai delicat. Chiar și culoarea sa ne amintește de compoturi. Se simte foarte bine gustul de pere (bucuria mea), mi se pare că aceasta ar fi nota principală, urmată îndeaproape de gustul de ceai alb. Este un ceai dulceag, fructat, echilibrat. Cred că ar fi pe gustul oricui fiind un ceai elegant, dar cu gust nepretențios.

Când este vorba de ceaiuri albe sau verzi aromate, important e să alegeți acele ingrediente care vă plac, de exemplu fructele preferate sau prezența unor condimente sau a unor flori. Și bineînțeles să le evitați pe acelea pe care știți că nu le suportați, în cazul meu boabele de soc.

Soare Alb poate fi cumpărat de pe site-ul Tashi cu 15 lei/punguța de 50 grame.

 

8 Comments on Ceai alb aromat: Soare Alb – Tashi

  1. Suna tare bine din descrierea ta, o combinatie inedita, si eu abia astept sa vina vremea rece sa beau din sortimentele primite la inceputul toamnei. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.