coperta1Aflasem cu vreo 2 luni în urmă că a apărut o nouă carte de-a Philippei Gregory, The Kingsmaker’s Daughter. Mă pregăteam să o cumpăr de pe BookDepository, dar între timp a fost tradusă și în limba română și publicată de editura Polirom. Și mai bine. 🙂

Am achiziționat cartea și am devorat-o, așa cum am făcut și cu celelalte cărți de Philippa Gregory. Nu a mai contat că am avut foarte multă treabă, am terminat-o în 2 zile, după care i-am dat notă maximă pe Goodreads. Și acum o recomand și aici – de fapt recomand toate cărțile autoarei, sunt foarte interesante și captivante. Citind aceste cărți veți uita și de emisiunile populare de la TV, de seriale sau net. Nu le veți mai putea lăsa din mână.

Fiica eminenței cenușii, al patrulea roman din ciclul dedicat Războiului celor Două Roze, aduce în prim-plan una dintre reginele mai puțin cunoscute ale istoriei: Anne Neville. Folosită din copilărie ca pion în jocurile politice ambițioase ale tatălui ei și aruncată necontenit între cele două tabere rivale din Războiul celor Două Roze, Casa de Lancaster și Casa de York, Anne Neville cunoaște din plin suișurile și coborîșurile roții destinului. Văduvă și orfană la doar paisprezece ani, hotărăște să-și ia viața în propriile mîini, căsătorindu-se cu Richard, ducele de Gloucester și fratele regelui Edward al IV-lea. Această alianță îi va aduce cele mai înalte onoruri a€“ tronul Angliei, la care a visat tatăl ei a€“, dar și cele mai mari nenorociri, dușmanii și, în cele din urmă, chiar moartea.

A fost interesant să văd întreaga poveste cu Războiul celor Două Roze prin ochii Annei Neville. În celelalte cărți autoarea ne-a povestit din perspectiva altor trei mari doamne: regina Elizabeth (Regina Albă), Margaret Beaufort (Regina Roșie) și Jacquetta de Luxemburg (mama reginei Elizabeth). În fiecare carte aceste personaje vor avea fie rol pozitiv, fie negativ. Până la urmă așa e în viață, adevărul e diferit în funcție de cine-l spune. Noi trebuie să luăm toate aceste informații, unele reale, atestate istoric, altele fictive, și să ne facem propria impresie.

Găsiți această carte în orice librărie, la prețul de 39 lei. Pe net găsiți și diferite promoții, cu reduceri de până la 30%. Însă vă costă suplimentar transportul.

De-abia aștept să citesc viitoarea carte a Philippei Gregory. Mi-aș dori să ne spună povestea prințesei Elizabeth (fiica Reginei Albe), cum a ajuns pe tronul Angliei prin căsătoria cu Henry Tudor. Ea ar mai lipsi din această serie de romane despre Războiul celor Două Roze.

4 Comments on Fiica eminenței cenușii – Philippa Gregory

  1. si mie imi place mult Philippa Gregory. N-am citit inca “Fiica eminentei cenusii” dar mi-am propus sa mi-o fac cadou de Pasti. La Polirom va mai apare o carte de-a Philippei Gregory, “Copilul zinelor”.

    • Nu stiam, am cautat mai multe informatii si cred ca este una din cartile cu subiect fictiv. Din acelea nu am citit nimic pana acum. M-am rezumat doar la cartile cu Razboiul celor Doua Roze si Tudorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.