Sper că nu v-a derutat titlul, mă refeream la primele zile ale lunii martie, cele numite “babe” în credința populară. Încă din copilărie obișnuiam să-mi aleg împreună cu sora mea câte o babă și ne întreceam în cât de frumoasă era baba fiecăreia. De fapt ales e cam mult spus, amândouă avem niște cifre preferate și mereu am ales acea zi. Ea 7, eu 4.

Și anul acesta am procedat la fel. Și spre deosebire de anul trecut, vremea a fost foarte frumoasă. Însă am avut și norocul de a prinde un început de martie absolut superb. În Iași a fost soare și senin în fiecare zi, începând cu 1 martie și până astăzi, 6 martie. Nu știu cum va fi vremea în zilele ce urmează, până pe 9, când se finalizează tradiția cu babele, însă cei care și-au ales până astăzi vor avea un an frumos. Să sperăm cel puțin. 🙂

Nici nu mai țin minte dacă am prins vreun martie ca până acum, cu mult soare, fără zăpadă, uscat, frumos. Se simte primăvara, chiar dacă încă mai este frig și bate vântul destul de tare.

Primăvara asta parcă a adus un pic de optimism în sufletul meu. Parcă lucrez mai cu spor, parcă nu mai sunt atât de descurajată de volumul mare de lucru. E altceva când mă uit pe geam și văd soare, decât ploaie și mizerie, ca în februarie.

E început de martie. Un început cu flori, cu sfinți (da, deja am mâncat unul 😛 ) și mărtișoare.

IMG_0334 IMG_0337

13 Comments on Babe frumoase

    • Eu nu stiam asta, dar intr-adevar, am citit acum ca alegerea babei se poate face in doua moduri: alegerea unei zile oarecare intre 1 si 9 martie sau in functie de data nasterii.
      Dar oricum, fie ca e 3 (sunt nascuta pe 12), fie ca e 4, tot frumos a fost afara. 🙂

  1. Primavara a dat navala cu soare si caldura din belsug si in orasul meu. Din pacate in suflet e inca iarna…
    Cat despre babe, a mea e pe 3(de la ziua de nastere, suma celor doua cifre). A cazut duminica si a fost frumos, senin. Dar nu m-am mai entuziasmat ca in alti ani…

  2. O primăvară frumoasă! Cât despre babe, eu am ales 8, acum aștept ziua de mâine. Anul acesta am auzit pentru prima dată că baba trebuie aleasă în funcție de ziua de naștere.

  3. Eu ieri mi-am avut baba, in 7. Si-a fost o zi..fara cuvinte :)) Multa munca si oboseala, cer innorat, ploaie spre seara.. Sper sa nu fiu “plouata” tot anul. 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.