Programul de la mare este simplu. Faci plajă, înoţi în mare şi în piscină şi te plimbi prin staţiune. Bineînţeles că poţi lua maşina sau mijloace de transport pentru excursii în afara staţiunii, dar în acest articol vă voi povesti doar despre activităţile pe care le puteţi desfăşura în Albena.

1. Plimbare cu trenuleţul prin staţiune

O plimbare prin toată staţiunea costă 6 leva, doar un dus 3 leva.

Cu trenuleţul puteţi vedea aproape toată staţiunea şi îl puteţi folosi nu numai pentru vizitare, ci şi pentru transport, dacă vreţi să ajungeţi mai rapid (şi ieftin) în cealaltă parte a staţiunii. Staţii sunt cam peste tot, aşa că nu e greu să îl prindeţi. Plătiţi după ce vă urcaţi. O plimbare dus-întors durează cam 30 de minute.

DSC07030

2.  Plimbare cu bicicleta

Puteţi alege bicicletă normală, bicicletă pentru 2 adulţi şi 1-2 copii sau bicicletă pentru 4 adulţi şi 1-2 copii. Se închiriază pentru 30 sau 60 de minute. Preţul pentru o bicicletă de 2 adulţi este de 15 leva/o oră.

E mai dificil să te plimbi prin staţiune, fiind aglomerat, mulţi oameni la plimbare. Nu prea mai este plimbare cu bicicleta dacă te opreşti la fiecare 30 de secunde, claxonezi şi aştepţi. Noi ne-am plimbat prin zone mai puţin populate, lângă pădure şi a fost plăcut, deşi un pic mai greu pentru că erau dealuri şi mai dificil de pedalat.

DSC07035

3.  Fotografii retro

Cred că este deja o tradiţie la bulgari cu pozele astea retro. Numai la ei am văzut. În Albena sunt 3 studiouri foto, cu costumaţii diferite dar aceleaşi preţuri. Te costă 10 leva/persoană/poza retro. Dacă sunteţi 3, poza costă 30 leva, fiecare plătiţi câte 10 leva. A doua zi, când ridicaţi pozele plătite, vi se prezintă şi altele, dacă vă mai place ceva se plăteşte 10 leva/poză (chiar dacă în poză apar mai mult de 2 persoane).

După ce alegeţi studioul foto (în funcţie de costumaţii, de cataloagele de la intrare) puteţi alege din cele 10-20 de rochii/costume disponibile. Majoritatea sunt de epocă, lungi, şi doar la unul din cele 3 studiouri am văzut şi rochii mai scurte, cică “french style”. După ce alegeţi costumaţia, fetele de acolo vă ajută să vă îmbrăcaţi. Rochiile sunt tip corset aşa încât nu prea contează silueta. Aceeaşi rochie era îmbrăcată cu succes şi de o fată de 50 kg şi de una de 100+ kg. După ce sunteţi îmbrăcată, fetele vă machiază. Un pic de rimel, creion de ochi/tuş, fard de ochi, pudră şi gloss/ruj. Vă aranjează un pic şi părul – îl ridică sus sau îl prind cu clame. Urmează accesoriile – nu la alegere, sunt aduse în funcţie de rochia aleasă. Colier, cercei cu clips, mănuşi, inel. În tot acest timp staţi pe un scaun de plastic din faţa studioului şi sunteţi admirată de toţi trecătorii. 🙂 Nu aveţi vreo oglindă la dispoziţie, ca să vedeţi dacă vă convine sau nu cum sunteţi aranjată. Trebuie să vă încredeţi în experienţa şi gustul fetelor de acolo.

Fetele şi-au terminat treaba, intraţi pe mâna fotografului. Vă aşază pe scaun (sau în picioare, în funcţie de poză), vă spune cum să staţi (ştie şi româneşte) şi vă aduce ba pălării, ba umbrele, evantaie, vă spune cum să le ţineţi şi începe să pozeze. Cu fiecare ţinută face cam 3-4 poze, schimbând obiectele, pălăriile şi poziţionarea.

La final se plătesc pozele. Dacă aţi vrut o poză cu 3 persoane, plătiţi 30 leva. A doua zi vă sunt prezentate toate pozele. Alegeţi din ele numărul de poze pentru care aţi plătit deja, iar dacă vă mai place ceva, plătiţi în plus 10 leva/poză.

DSC07025 DSC07027 DSC07028 DSC07029 DSC07048 DSC07061

4. Parcul de distracţii Luna Park

Nu arată prea grozav dar oferă câteva posibilităţi de petrecere a timpului liber, atât pentru copii cât şi pentru adulţi. De exemplu maşinuţele, la preţul de 4 leva/5 minute. Sau carting (pentru copii), bărcuţe, carusel, s.a. În parc sunt şi nişte chioşcuri cu mâncare şi băuturi.

DSC06548 DSC06549

5. Activităţi pentru copii

Dacă sunteţi părinţi vă recomand Albena pentru că pune la dispoziţie o mulţime de activităţi pentru copii. Sunt mai multe locuri de joacă pentru copii, gratuite şi bine întreţinute. De asemenea sunt şi câteva parcuri de distracţie contra cost cu trambuline, bărcuţe, maşinuţe, carusel, tobogane gonflabile, s.a.

DSC06818 DSC07066

6. Alte activităţi

Nu le-am încercat/nu am văzut preţuri, aşa că le pun pe toate la un loc: plimbări cu vaporaşul, cinema 6D, fish spa, plimbare cu caleaşca, volei pe plajă, trotinete electrice, zbor cu paraşuta, paintball. Am citit pe net că se pot practica multe sporturi, de exemplu tenis, echitaţie, golf, hochei. Cluburi eu n-am văzut în Albena, fiecare hotel are însă program de animaţie, inclusiv discotecă, dar unde vin şi dansează mai ales copiii.

DSC07033 DSC07037 DSC07038 DSC07050 DSC07054 DSC06461

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments on Ce poţi face în Albena

  1. Cu trenuletul m-as plimba si eu, era unul si in Santa Susana, mergea peste tot, inclusiv pe dealurile pe care era situat orasul vechi. Foarte simpatic, din pacate nu am reusit sa-l prind niciodata.
    Mihaela, sunt curioasa daca erai tentata de o sedinta foto retro? 😀

    • Da, intr-un fel imi pare rau ca nu m-am plimbat cu trenuletul in Tenerife, si acolo era unul.
      Poze retro, da, am facut pentru ca si-a dorit mult mama. 🙂 De aceea si stiu atat de multe detalii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.