tenerife - jardin tropicalIubesc vacanţele petrecute la mare, dar dacă acestea oferă şi ceva în plus în afară de plajă şi apă, sunt cu atât mai fericită. În Tenerife am fost foarte mulţumită, am avut şansa să mă plimb cu submarinul sau să merg într-o croazieră pe oceanul Atlantic. Mi-au fost oferite, contra cost, activităţi deosebite, pe care nu le poţi realiza chiar oricând. Şi eu asta îmi doresc de la o excursie.

Gândindu-mă la acest lucru am vrut să vă prezint aici câteva excursii opţionale ce se pot efectua în diferite destinaţii. Am ales locuri unde vreau să ajung şi unde se poate ajunge fără să ai nevoie de un buget de mii de euro. Poate aceste excursii opţionale o să vă intereseze şi o să vă convingă să alegeţi acea destinaţie de vacanţă.

 • TUNISIA  – destinaţie exotică la preţ de Grecia sau Turcia

Una din excursiile opţionale care m-a convins că trebuie să ajung în Tunisia este excursia de 2 zile în Sahara.

Prima zi
După micul dejun se pleacă din hotel. Primul popas este la El Jem, cu vizitarea coloseumului roman (cca. 1 oră). Mai departe, trecând prin apropierea oraşului Sfax, se ajunge la Matmata. Prânzul se serveşte într-un restaurant cu specific berber. Vizitarea unor locuinţe troglodite aflate între stânci. Sosire la Douz, cină şi cazare. La apus sau răsărit, plimbare pe cămile (opţional, cca. 12 TND/pers.), printre dunele de nisip ale deşertului Sahara.

A doua zi
Se ia micul dejun la hotel, după care se pleacă spre lacul sărat Chott El Jerid. Plecare spre Tozeur. Excursie de trei ore cu maşini de teren Land Rover la oazele din munţii Atlas (Chebika, Tamerza). După prânz se continuă drumul spre Kairouan. Popas pentru fotografii, la moschee şi vizitarea unui magazin de covoare. Revenire la hotel.

 • INSULA KOS 

Aici ţi se oferă o excursie opţională care îţi va transforma vacanţa ta în Grecia în vacanţa ta în Grecia şi Turcia. Este vorba despre vizitarea oraşului Bodrum din Turcia.

Dimineaţa are loc îmbarcarea din portul Kos pe un vas unde se verifică paşapoartele. În 25 de minute se ajunge în Bodrum. Aici se vizitează Morile de Vânt, Mausoleul, teatrul antic + plimbări prin oraş, cumpărături, prânzul. După-amiază se revine în Kos.

 • INSULA CORFU

Mă tentează excursia la Laguna Albastră, dar şi excursia spre Albania, pentru că până la urmă când mai ajungem noi prin Albania?

Se pleacă din portul Corfu şi după o călătorie de-a lungul ţărmului albanez se ajunge în portul Saranda. Se verifică paşapoartele. Se vizitează vechiul oraş Agios Saranda, se face un tur cu autocarul prin sate pitoreşti, prin oraşul Vouthrota unde se află numeroase monumente arheologice bine păstrate. La întoarcere în Agios Saranda se ia prânzul şi are loc întoarcerea în Corfu.

 • INSULA RHODOS

Şi în Rhodos ai posibilitatea să achiziţionezi o excursie opţională care să te ducă în Turcia, mai exact la Marmaris, unde poţi vizita Bazarul, poţi face cumpărături şi te poţi plimba pe faleză.

 • TURCIA

Clar Pamukkale. Vreau să ajung de foarte mult timp aici, să văd cu ochii mei formaţiunea de terase calcaroase supraetajate.

 • COSTA DEL SOL (SPANIA)

M-a atras în mod special excursia la Gibraltar, teritoriu britanic (ai nevoie de paşaport aici), ce separă Africa de Europa şi Oceanul Atlantic de Marea Mediterană.

Ar mai fi multe destinaţii de vis, multe excursii opţionale care nu trebuie ratate. Dar mă tem că vă voi plictisi. Eu continui să visez şi să sper că voi avea posibilitatea să văd măcar o parte din toate aceste frumuseţi şi să trăiesc chiar şi doar câteva astfel de experienţe unice.

10 Comments on Excursii opţionale pentru o vacanţă de neuitat

 1. Foarte interesante excursiile, Miha! Mi-ar placea si mie, mai tarziu, sa pot merge prin astfel de locuri si sa am parte de experiente deosebite, unice.. dar momentan va trebui sa ma multumesc cu city break-uri sau alte excursii de o zi. 😛

 2. Nici eu nu sunt genul care sa stea toata ziua doar la plaja. Imi place sa vizitez, sa vad cat mai multe lucruri. In momentul de fata, sunt intr-o vacanta prelungita in Costa Rica, iar in viitorul apropiat imi doresc sa vad Machu Picchu si Brazilia.

 3. Tunisia e tara africana la care visez si eu. Nu doar pentru optionale, ci mai ales pentru ca imi place arhitectura(e cel mai important lucru pentru mine mai nou).
  Am gasit chiar si un sejur-circuit(o combinatie, nu stiu exact cum sa-i spun) foarte interesant si foarte ok ca pret, in Turcia, care include niste optionale la obiective pe care as vrea sa le vad: la Pamukkale, dar si la trei minuni ale lumii antice(Mausoleul din Halicarnas, Templul Zeitei Artemis si Statuia lui Zeus).

  De Albania am auzit in ultimul timp numai lucruri bune, dar nu stiu, nu ma tenteaza deocamdata. Cred ca am prejudecati. 😀

  Iar Costa del Sol e superba, cu o multime de optionale, dar pe mine ma atrag orasele-muzeu, mai putin Gibraltarul, care vad ca e preferatul tuturor. Evident ca eu vreau in Granada si in Sevilla. 😛

  Bine, astea sunt la nivel de wishful thinking. Deja le proiectez pentru…o alta viata. 🙁

  • Eh, nu te gandi asa. Poate nu avem acum posibilitatea sa vedem toate, dar mai tarziu…cine stie. Matusa mea, la 60 de ani, a inceput sa viziteze in fiecare an cate ceva nou. Economiseste din pensie si merge in circuite. Israel, Croatia, Grecia…Deci niciodata nu e prea tarziu pentru a calatori.

 4. Ce m-ar atrage din cele enumerate de tine? Bodrum!
  Era o telenovela romaneasca, chiar cand aparusem eu prin mediul online 🙂 Telenovela romaneasca despre “lumea araba” si am inteles ca filmarile care presupuneau scenariu oriental erau facute la Bodrum. Niste peisaje de vis!
  dar eu m-as duce acolo sa stau 2 saptamani, nu intr-o excursie de pe Kos ca nu prea sunt adepta excursiilor de o zi – poate mi-ar placea mai mult in Bodrum decat in Kos

 5. Buna! Tentanta treaba cu Tunisia si mersul in desert. Eu o vedeam ca pe o destinatie strict pentru mers la plaja.
  In Andaluzia am fost anul acesta in vacanta 2 saptamani si am inchiriat o masina ca sa ne putem deplasa usor si sa vedem tot ce ne doream (Granada, Cordoba, Sevilla, Cadiz, Malaga etc). Inclusiv Gibraltar 🙂 Si sa stii ca nu este nevoie sa ai pasaport, ba chiar nu s-au uitat nici la cartile noastre de identitate. Este totul tratat cu mare lejeritate avand in vedere ca se fataie turisti pe acolo toata ziua, toti dornici sa ajunga pe teritoriu britanic cat timp se afla in vacanta in Spania 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.