extraordinarul-voiaj-al-unui-fakir-care-a-ramas-blocat-intr-un-dulap-ikea_1_fullsizeÎn urmă cu câteva zile am primit această carte cadou de la Tea Forte şi din primul moment m-a intrigat titlul. Am răsfoit cartea, apărută recent la o editură de care nu mai auzisem (Baroque Books & Arts), mi-a plăcut calitatea ei, coperta, am citit recomandările de pe spate. Şi apoi am lăsat deoparte alte cărţi şi m-am apucat de citit.

Aşa am descoperit o poveste minunată. Ajatashatru Lavash Patel este un fakir (magician) care pleacă din Rajasthan la Paris pentru a-şi cumpăra un pat cu cuie de la Ikea. Este îmbrăcat cu un costum elegant, împrumutat de la un localnic, şi are la el o bancnotă falsă de 100 euro, printată pe o singură faţă. Biletul de avion a fost cumpărat de oamenii din satul natal, foarte săraci de altfel dar care îl iubeau pe Ajatashatru şi îşi doreau că acestuia să-i fie bine. Ajuns la Paris, Ajatashatru păcăleşte un taximetrist, fapt ce îl va urmări pe parcursul întregii poveşti. Intră la Ikea, dă comandă de patul cu cuie, află că e mai scump de 100 euro, păcăleşte şi o femeie pentru a face rost de restul de bani. Apoi se blochează într-un dulap. Şi aşa începe cu adevărat aventura sa, care îl va purta prin Franţa, Spania, Anglia, Italia şi Libia.

După această experienţă plăcută, sunt interesată să cumpăr şi alte cărţi apărute la această editură. E o plăcere să citeşti o carte unde nu apar greşeli gramaticale, care are un font suficient de mare încât textul să poată fi citit cu uşurinţă şi care…să fie aşa de arătoasă. 🙂

Am găsit cărţile de la această editură pe libris.ro,  Extraordinarul voiaj al unui fakir care a rămas blocat într-un dulap Ikea având preţul de 37 de lei (transportul este gratuit, indiferent de valoarea comenzii).

1 Comment on Extraordinarul voiaj al unui fakir care a rămas blocat într-un dulap Ikea

  1. Unde ai găsit husa/ carcasa?? Vreau si eu si mai puțin e 59 de lei nu am găsit nicăieri, plus costul curierului:/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.