2015, anul extracţiilor

În aprilie vă povesteam despre prima extracţie pe care am suferit-o. Atunci ştiam că o să urmeze şi altele, dar tot amânam, mă gândeam că poate la toamnă va fi momentul potrivit.

Dar ştiţi cum e cu socoteala de acasă. Mi-a apărut o aftă la gingie şi m-am dus de curiozitate să văd ce e cu ea, că nu mă durea dar nici nu-mi trecea. Şi de fapt afta apăruse de la o problemă cu un dinte (culmea, de lângă măseaua de minte pe care am scos-o la începutul anului), dinte la care aveam diverse probleme de vreo 10 ani. Şi acel dinte n-a putut fi salvat, a trebuit să fac iarăşi extracţie, adică fix de ce mă feream mai tare. Şi mai rău, din punct de vedere financiar (şi probabil că nici nu e o procedură nedureroasă) e că în 3 luni trebuie să-mi pun implant acolo.

A două extracţie parcă n-a fost la fel de dureroasă. N-am mai plâns, durerea a fost suportabilă, în 2-3 zile n-am mai avut nevoie de calmante.

În schimb, mă doare sufletul şi mi-e tare milă de mine că va fi nevoie, probabil tot în acest an, să-mi extrag şi celelalte măsele de minte. 3 mai am şi se pare că e posibil să le scot pe toate deodată, ca să termin odată. Nici nu vreau să-mi imaginez ce va fi acolo, toată umflată, neputând mânca, cu dureri de prin toate locurile.

Dar, asta e, n-am ce face. Se pare că 2015 va fi cu adevărat anul extracţiilor. Cu 2 e gata, încă 3 şi-am terminat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Comments on 2015, anul extracţiilor

 1. Irina Radu - Donighevici
  July 15, 2015 at 11:26 am (3 years ago)

  Asa am vrut si eu, sa-mi scoata doua maele de minte dintr-un foc. Dar nu vrei, crede-ma. Unu la mana ca nu vei putea sa stai cu gura cascata 3 ore pentru 2 operatii si nici nu e indicat sa ti se faca atata anestezie intr-o singura zi. Daca vrei sa scoti 2 masele, ambele de jos, adica una de pe stanga una de pe dreapta, nu vei mai putea manca pe nicio parte timp de 5 zile. Not fun. Daca sunt amandoua de pe aceeasi parte, sa zicem stanga sus si stanga jos, te vei umfla atat de tare pe partea respectiva incat nu vei mai putea deschide gura nici cat sa bei apa cu paiul. Again, not fun. Eu le am scos pe toate 4 si crede-ma, fiecare experienta a fost diferita de cealalta si niciuna intr-un mod placut

  Reply
  • Mihaela
   July 17, 2015 at 11:02 am (3 years ago)

   Of Irina…nu stiu ce o sa fac. O sa vad dupa septembrie oricum…

   Reply
 2. addicted
  July 18, 2015 at 9:09 am (3 years ago)

  Si eu din toamna trebuie sa-mi pun implant si deja mi-e mila de buzunarul meu. :)) De durere nu vorbesc pentru ca nu mi-e teama, experienta extractiilor a fost una destul de ok pentru mine.

  Reply
 3. Olivia
  July 26, 2015 at 4:06 am (3 years ago)

  Din fericire nu prea am avut probleme cu maselele de minte. Sper sa scapi mai repede de ele si sa se termine acest mic “chin”.

  Reply

Leave a Reply

More in sănătate
Varice – o problemă nu doar de ordin estetic (P)

Din categoria "cu toţii ne putem îmbolnăvi de aşa ceva", vorbim astăzi despre varice, un subiect cu care nu sunt...

Close