A venit și vacanța pentru cei mai mulți dintre copii. În cazul nostru încă nu, Ilinca învață la o grădiniță privată și va avea vacanță doar 2 săptămâni, în luna august. În acea perioadă îmi voi lua și eu concediu pentru că nu avem altă soluție. Ce m-a ajutat anul trecut este că am găsit tot felul de activități în oraș, astfel încât am evitat plictiseala, atât pentru ea, cât și pentru mine. 

Vin cu câteva recomandări pentru voi, din cele încercate de mine.

Vizite la parcuri de joacă

Anul trecut le-am luat pe toate la rând, din cele mari.

  • Parcul Copou

Este foarte bine întreținut, sunt o mulțime de flori, copaci, iarba este verde, ți-e mai mare dragul să-ți petreci timpul aici. Copiii se pot plimba cu trotineta sau bicicleta, pot hrăni porumbeii sau se pot juca într-un loc de joacă lipit de parc, unde sunt 2 leagăne, 2 tobogane, nisip și cadre de cățărat.

  • Parcul Expoziției

Un loc ideal pentru zilele caniculare, toate aparatele de joacă sunt la umbră. Sunt multe tobogane, leagăne, cadre de cățărat.

V-am scris de el, este preferatul nostru. Trebuie însă evitat în zilele caniculare, nu e deloc umbrit.

  • Locul de joacă de la Era Shopping Park

Pentru zile ploioase poate fi o alegere bună. Ilincăi îi place mult aici, sunt o mulțime de trasee de cățărat, trambuline, piscină cu bile. Costă 21 lei/ora, se plătește la minut (0.35 lei/minutul). Adică plătești fix câte minute ai stat.

Teatru și cinema

În Iași sunt 2 teatre cu spectacole pentru copii, Teatrul Luceafărul și Ateneul Național, și un cinematograf modern, Cinema City din Iulius Mall. Le recomand pe toate, am scris și aici despre câteva din spectacolele de teatru pe care le-am urmărit.

Palas

Și grădina de la Palas poate fi un loc bun de distracție pentru copii. Se pot plimba cu trotinetele, se pot juca cu mingea, pot alerga pe iarbă. Sunt și niște trambuline (5 lei/6 minute) și un carusel (5 lei/cursa). Nouă ne mai place să hrănim porumbeii, să mâncăm o înghețată pe o bancă, să ne plimbam lângă Palatul Culturii.

Aventura Parc Hamak

La ieșirea din oraș este parcul de agrement Hamak, cu 15 trasee de cățărat, pentru vârste de la 3 ani la adulți. Am fost de câteva ori, ne-a plăcut mult. Se poate juca și paintball, se poate trage la țintă cu pistol/pușcă de airsoft, poți juca tenis de masă, volei, badminton, poți sări în trambuline. Sunt și câteva restaurante, cu loc de joacă pentru copii. De asemenea, te poți caza aici, sunt 7 căsuțe lângă un mic lac. Ca idee, traseele de cățărat pentru copii mici (3-5 ani) costă 35 lei.

Ferma Enduranch

Am scris aici despre ea, noutatea ar fi că în această perioadă este deschisă doar pentru evenimente rezervate în prealabil.

Vizite la bibliotecă

De ce nu? Copilul poate răsfoi în liniște cărțile iar uneori se organizează și diferite acțiuni pentru copii. Am scris aici despre vizita mea.

Plimbare în pădurea din Bârnova

Un loc foarte frumos, cu multe trasee. Mulți vin și cu bicicletele, din câte am observat.

NU AM FOST ÎNCĂ, DAR NE DORIM

Arca lui Noe – am auzit numai lucruri bune, sper să ajungem anul acesta și aici.

Poienita cu Ponei

Voi mai completa articolul, dacă mai descopăr locuri interesante. Aștept și sugestiile voastre! 

2 Comments on Ce să faci cu copilul în vacanță în Iași

  1. Buna!
    Trebuie sa incercati si Sensory Iasi.
    Este locul unde atat copii cat si noi adultii ne incarcam cu energie si voie buna !
    O zi minunata si plina de fericire !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.