ceai negru vedda

De ceva timp am o mica traditie in fiecare dimineata: imi fac mie si lui Felix cate o ceasca de cafea si o bem impreuna in fata laptopului, citind mailul si ziarele. Din fericire, nu am devenit dependenta de cafea, pot rezista fara foarte bine. Si nici nu-mi trebuie cantitati mari pentru ca sa-si faca efectul. Sunt atat de sensibila la cafeina incat daca beau pe la 7 un frappe, seara la 1 sar in pat. 🙂

Revenind insa la subiect, daca tot am incercat atat de multe tipuri de ceai in ultimul timp, am zis sa incerc sa inlocuiesc cafeaua din fiecare dimineata cu o ceasca de ceai negru. Am ales sortimentul de la Vedda datorita pretului foarte mic, de doar 1.49 lei pentru o cutie cu 20 pliculete de ceai si datorita continutului pliculetelor, si anume doar ceai negru pulbere, fara alte ingrediente sau arome. Bineinteles ca am incercat si Earl Grey sau Irish Cream, dar acestea nu sunt sortimente de ceai negru pur ci amestecuri in combinatie cu alte ingrediente.

Eu imi prepar ceaiurile in ceainicul meu de la Carturesti, foarte simpatic si util. In general se introduc 1 – 2 pliculete intr-un recipient de 250 ml cu apa clocotita. Se acopera cana si se lasa timp de 10 minute. Ceainicul pe care il folosesc are in jur de 700 ml dar tot un singur plic de ceai pun. Nu simt nevoia sa-l fac mai puternic.

Beneficiile acestui tip de ceai nu sunt trecute pe cutie (din pacate numai Fares s-a gandit sa faca acest lucru), dar din ce am mai citit am inteles ca ajuta la protejarea organismului de diverse boli, mentine sanatatea danturii si este recomandat in diete. In schimb nu este recomandat persoanelor care sufera de lipsa de calciu.

Pe site-ul Vedda puteti analiza toate sortimentele de ceai pe care le vand. Pe multe dintre ele nu le-am vazut prin magazine si par interesante.

cutie ceai negru veddacontinut ceai negru vedda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.