Cartea ceaiului – Okakura Kakuzo

Titlu: The Book of Tea (茶の本)

Autor: Okakura Kakuzo

Numar pagini: 128 (versiunea in lb romana)

Anul aparitiei: 1906

Am vazut prima data “Cartea ceaiului” in Libraria Carturesti. Cautam un cadou pentru cineva si aceasta carte mi-a atras imediat atentia, mi s-a parut perfecta pentru a fi daruita alaturi de o cana sau de alte accesorii pentru ceai.

Dupa vreo 2 ani, am primit un comentariu pe blog in care mi-a fost reamintita aceasta carte, si astfel am ajuns in cele din urma sa o citesc.

The Book of Tea este disponibila pe internet, o puteti gasi aici. Daca nu sunteti as in limba engleza, va recomand sa cumparati si sa cititi versiunea in limba romana; mie mi s-a parut dificil sa inteleg tot ce spunea autorul, este o lectura grea.

In aceasta carte autorul vorbeste despre istoria ceremoniei ceaiului, despre influentele sale asupra artei si asupra stilului de viata asiatic, in general. Ni se explica cum trebuie sa fie camera ceaiului, cum trebuie tratate florile, aflam legende despre maestri de ceai si ni se prezinta taoismul si zenismul. Ca sa fie si mai clar, in cele 128 de pagini (versiunea in lb romana) ni prezinta filozofia ceaiului.

Cand am vazut titlul acestei carti, mi-am imaginat o lectura usoara, cu multe povestiri si legende, insa s-a dovedit a fi o lucrare deosebita, dificila, care trebuie citita cu atentie pentru a fi inteleasa. Nu recomand cartea celor care nu sunt pasionati de istorie, filozofie sau macar de ceai. O veti gasi cu siguranta plictisitoare. Pentru ceilalti, cartea este disponibila la Carturesti, la pretul de 30 lei.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thanks for passing by↓

Raluca

2 Comments on Cartea ceaiului – Okakura Kakuzo

 1. adizzy
  October 28, 2010 at 7:00 pm (7 years ago)

  tocmai am terminat de citit cartea..trebuie sa recunosc ca e cea mai frumoasa carte pe care am citit-o vreodata si iti multumesc de recomandare

  Reply
  • Mihaela
   October 28, 2010 at 7:05 pm (7 years ago)

   Ma bucur ca ti-a placut. 🙂

   Reply

Leave a Reply

More in cărţi
Sotia calatorului in timp – Audrey Niffenegger

Titlu: The Time Traveler's Wife Autor: Audrey Niffenegger Numar pagini: 396 Anul aparitiei: 2003 Nota: 9/10 Va povesteam in ianuarie...

Close