Sortimente de ceai: CharMing Rosehip Blackcurrant – Lipton

Am fost zilele trecute pe la birou la mama mea si am gasit iar ceaiuri interesante pe acolo, mai exact infuzie de fructe cu macese si coacaze negre de la Lipton (Charming Rosehip Blackcurrant). Cum nu mai aveau decat o singura piramida de ceai, am primit-o cadou impreuna cu cutia. Chiar m-am bucurat deoarece acest sortiment de ceai costa destul de mult, intre 8 si 10 lei, si nu as fi dat banii fara sa stiu sigur daca imi va place sau nu.

Acest ceai face parte din colectia de infuzii de fructe de la Lipton, alaturi de Citrus Delight, Temptation Summer Fruits si Enchanting Raspberry – Blueberry. Ingredientele sale sunt: hibiscus 57.6%, macese 24.7%, aroma 14.4%, mure 0.5%, coacaze 0.5%, zmeura 0.3%, afine 0.3% si maltodextrina (carbohidrati cu absorbtie lenta, indicati in activitatile fizice de lunga durata). Combinatia de fructe este foarte interesanta, insa cantitatea de aroma si prezenta maltodextrinei nu m-au incantat. Maltodextrina este un ingredient folosit in suplimentele pentru sportivi, nu este recomandata diabeticilor iar ceaiul cu maltodextrina se recomanda a nu fi baut seara, din motive evidente.

Ceaiul s-a dovedit a fi gustos, cu o aroma puternica si un parfum pe masura. Chiar si pliculetul de ceai mirosea foarte frumos. Mi s-a parut a fi dulce, nu a fost nevoie sa adaug zahar sau miere, iar aroma predominanta, dupa parerea mea, este cea de mure si de zmeura, fructe care mie imi plac foarte mult.

Cred ca ar fi iesit mult mai bun daca la 0.7 L de apa puneam 2 piramide de ceai. Ar fi fost mai concentrat iar fructele s-ar fi simtit mult mai bine.

Nu stiu daca voi cumpara si eu la randul meu acest sortiment de ceai, dar ma bucur ca am avut ocazia de a-l incerca.

Inainte de a va prezenta cateva poze cu continutul si culoarea ceaiului, vreau sa va invit sa cititi si prezentarea ceaiului Princess Java – Mate & Maracuja, scrisa de Cristina! O astept cu si mai multe articole despre ceai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thanks for passing by↓

Alexandra Oana Raluca

3 Comments on Sortimente de ceai: CharMing Rosehip Blackcurrant – Lipton

  1. haine
    November 24, 2010 at 10:06 am (7 years ago)

    Buna ce zici de un link exchange cu hainehainehaine.ro astept un raspun pe adresa de mail de la comentariu

    Reply

2Pingbacks & Trackbacks on Sortimente de ceai: CharMing Rosehip Blackcurrant – Lipton

  1. […] încântată, îmi dă prilejul de-al schimba şi de a trece la Charming Rosehip Blackcurrant, Mihaela spune că e ok deci am să-l […]

  2. […] Sortimentul va fi apreciat de consumatorii de ceaiuri de fructe. Nu este pretentios, se prepara usor, este dulceag. Tineti minte insa ca are in compozitie arome si maltodextrina. […]

Leave a Reply

More in ceai
Sortimente de ceai: Ceai verde Cactus Fig – CTS Corner

Am trecut ieri prin magazinul Coffee Tea Spice Corner din complexul comercial Felicia pentru a cauta un ceainic mai deosebit....

Close