Printre cadourile primite, cumparate din Anglia, s-a numarat si cutia The Britannia Collection. Aceasta contine 3 cutiute metalice mici cu English Breakfast, Earl Grey si English Afternoon – ceaiurile traditionale consumate de englezi. Cadoul este de la mama prietenului meu, careia ii multumesc si pe aceasta cale. Imi citeste blogul si stie cat de mult imi plac ceaiurile, asa ca mi-a adus si aceasta cutie cand s-a intors din excursie. 🙂

Ceaiurile sunt marca Ahmad Tea, o companie de ceai din Anglia. Acestia vand, printre altele, aceste cutii suvenir, care contin ceaiuri reprezentative pentru Anglia. Chiar si cutiutele metalice amintesc de Marea Britanie, fiind imprimate cu desene cu garda de la Palat, cu autobuzele double-decker, cu costume traditionale scotiene, s.a.

Cele trei ceaiuri sunt sortimente de ceai negru, disponibile si la noi in tara. Earl Grey gasiti la majoritatea firmelor iar English Breakfast si English Afternoon gasiti la Twinings, tot in cutii metalice. Acestea doua din urma sunt insa destul de scumpe, vreo 15 – 16 lei.

Fiecare cutiuta contine 25 grame de ceai, o cantitate suficienta pentru 10 cani de ceai.

Primul ceai pe care l-am incercat a fost English Breakfast. L-am consumat dimineata, in loc de cafea, indulcit doar cu 2 lingurite de zahar (prima cana, restul neindulcit).

Ceaiul English Breakfast contine un amestec de ceai negru de Ceylon si Assam. Este un ceai puternic, intens, dar cu o aroma placuta. Nu mi s-a parut aspru la gust, am preferat sa-l beau indulcit foarte putin si fara lapte. Dupa cateva incercari de a combina diferite sortimente de ceai cu lapte (irish cream, chocolate de la casa de ceai) am realizat ca nu-mi place deloc ceaiul cu lapte, asa ca nu mai fac astfel de combinatii.

Al doilea ceai pe care l-am incercat a fost English Afternoon. Eram foarte curioasa sa gust acest sortiment deoarece pana acum nici nu stiam de existenta lui. Ceaiul contine o selectie de frunze de ceai cultivate in regiunea Assam, India, imbogatite cu ceai Ceylon, si purtand o usoara aroma de bergamota. Este de fapt varianta light a ceaiului English Breakfast, la care se adauga si acea aroma fina de bergamota.

Mi s-a parut un ceai delicat, parfumat si dulceag. L-am indulcit cu 2 lingurite de zahar, dar cred ca o singura lingurita este suficient. Mi-a placut chiar foarte mult.

Ultimul ceai incercat a fost Earl Grey. L-am lasat la urma deoarece nu era un sortiment de ceai nou, incercasem deja Earl Grey de la Teekanne si de la Lipton. Insa s-a dovedit a fi si cel mai gustos din cele 3…este incredibil de parfumat, niciodata nu am mai simtit bergamota atat de clar. Ingredientele sale sunt ceai negru Ceylon si aroma de bergamota, este o versiune mai tare a ceaiului English Afternoon. Bergamota se simte si in ceai, atat la miros cat si la gust. Este un adevarat deliciu acest sortiment.

L-am indulcit cu 2 lingurite de zahar (prima cana) si l-am baut dimineata, in loc de cafea. M-a inviorat si mi-a parfumat intreaga dimineata. 🙂

La sfarsit va prezint si cutiutele metalice, deoarece sunt foarte frumoase. Chiar imi doream astfel de cutiute, pentru a pune in ele ceaiul la vrac pe care il cumpar de la CTS Corner.

Cutia English Breakfast

Cutia English Afternoon

Cutia Earl Grey

5 Comments on Sortimente de ceai: English Breakfast, Earl Grey & English Afternoon – Ahmad Tea

  1. Ce bine arata ceaiul, cred ca si are un gust extraordinar! Ca sa nu mai vorbesc de cutiute…
    Cred ca iti va fi greu sa te intorci plicutele dupa ce ai incercat infuzia de plante.

    • Simona, chiar imi va fi greu. Cel putin Earl Grey-ul este extraordinar, este foarte parfumat, foarte gustos. Nu se compara deloc cu Earl Grey-ul de la Teekanne sau cu cele de la Lipton (am incercat 2 de la Lipton, cel cu pliculete sub forma de piramida si cel la pliculet normal).

  2. pe mine atat de mult ma atrag ambalajele ‘ochioase”, ca as fi in stare sa cumpar ceaiul si numai pt cutiute :)))) si daca e si bun, cu atat mai bine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.