Va povesteam aici ca am primit cadou o cutie cu 3 sortimente de ceaiuri Oolong de la Ten Ren’s Tea. Zilele trecute am avut in sfarsit timpul necesar pentru a incerca al doilea sortiment din cutie, Alishan Oolong Tea. Pe Oriental Beauty il las la sfarsit, voi face o comparatie intre cel de la Ten Ren’s Tea si cel de la CTS Corner. Sunt curioasa daca este vorba de aceeasi calitate sau nu.

Culturile de ceai de pe Muntele Ali (cunoscut si ca Alishan), dezvoltate in urma cu 10 ani, produc cele mai noi tipuri de oolong de altitudine mare. La altitudinea de 950 – 1000 de metri, muntii sunt acoperiti cu ceata sau nori, atmosfera ideala pentru cresterea Oolong. Culturile de ceai sunt amplasate intr-o zona pitoreasca, cu paduri vechi de 1000 ani in apropiere. Datorita climatului local unic si criteriilor de selectie pentru frunze, acest ceai are un grad inalt de calitate.

Pentru prepararea acestui sortiment de ceai, se adauga 3 – 4 lingurite de ceai/800 ml apa la temperatura de 95º C si se lasa la infuzat 2 – 3 minute.

Alishan Oolong este un ceai foarte parfumat, aromele florale iti incanta simturile. Culoarea sa este galben pal, are un gust proaspat, cu un after-taste usor dulce. Dupa infuzare se pot vedea frunzele intregi, caracteristica specifica ceaiurilor de calitate superioara.

Va recomand sa beti ceaiuri Oolong in boluri de ceai, sa sorbiti incet si sa va bucurati de aroma deosebita. Nu este un ceai pe care l-as bea intr-o cana grosolana de 250 – 300 ml. De asemenea, nu indulciti acest ceai, nu serviti mancare picanta sau foarte condimentata, cafea sau sucuri dulci inainte de ceai, altfel nu o sa simtiti gustul foarte bine.

Puteti cumpara ceai Oolong Alishan de pe Canton Tea – 10 grame costa 3 lire iar transportul alte 3.50 lire.

In continuare va prezint poze cu cutia, ceaiul, infuzia si frunzele dupa infuzare.

4 Comments on Sortimente de ceai: Alishan Oolong Tea – Ten Ren’s Tea

  1. Un alt sortiment deosebit. Imi place sa aflu despre diverse sortimente, sa aflu povestea lor, insa realizez ca nu voi servi prea curand unul. 😛

    • Asa cum ti-am raspuns si la articolul cu matcha, nu trebuie sa pornesti cu ideea ca NU vei incerca. Cine stie ce-ti rezerva viitorul. 🙂

    • Reli, din pacate nu. Se pot cumpara insa de pe anumite site-uri din strainatate. Incearca cantontea.com sau da o cautare pe google.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.