Suntem în a treia zi a campaniei de conştientizare a importanţei protecţiei solare organizate împreună cu IWOSTIN. Pentru astăzi am ales un motiv important în special pentru cei care suferă de anumite boli sau afecţiuni – expunerea abuzivă la soare poate afecta şi agrava starea lor de sănătate.

EVITAREA AGRAVĂRII UNOR BOLI SAU AFECŢIUNI PREZENTE

Cu siguranţă aţi auzit că persoanele cu probleme cardiace sunt mai predispuse să li se facă rău datorită temperaturilor crescute. Însă nu e numai cazul lor.

Dintre afecţiunile/bolile care sunt agravate de expunerea îndelungată la soare menţionez: boli cardio-vasculare, valvulopatii, angină pectorală, infarct cu diferite localizări, tromboflebită hemoroidală, colagenozele, lupusul eritematos, poliartrită reumatoidă, reumatism, psoriazis, alergii de orice fel, pareză facială, scleroză multiplă, miopatii, miastenia gravis, Zona Zoster, herpes recidivant, glaucom, leziune de retină, cataractă, cheratită, blefarită, conjunctivită, tuberculoză pulmonară, ganglionară, intestinală, otite, mastoidite, sinuzite. Expunerea la soare trebuie făcută cu grijă şi pentru femeile însărcinate, bătrâni, oameni cu afecţiuni psihice.

Persoanele cu istoric de boală neoplazică, indiferent de intervalul scurs de la stabilizare sau de localizare, au restricţie absolută de expunere la soare.

Despre ceea ce trebuie să facem pentru a ne proteja v-am vorbit în articolul 1 şi 2. Pentru mai multe informaţii şi sfaturi contactaţi medicul de familie. Dacă suferiţi de una din bolile menţionate mai sus, vorbiţi cu un medic înainte de o expunere de lungă durată la soare. Cel mai bine este să fim precauţi.

Vă aştept mâine cu un nou articol din seria DA pentru protecţia solară.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Comments on DA pentru protecţia solară [3]

 1. De alergii știam, dar nu știam și de sinuzită… dar începe să fie logic, pentru că de multe ori vara mă simt răcită, fără să fiu… că numai sinusurile mă deranjează… sau poate e doar de la curent…

  • Pe mine m-a apucat acum o alergie, dar nici nu stiu de la ce e. De obicei am probleme doar primavara…Noroc ca am gasit niste medicamente care isi fac efectul si chiar ma ajuta – Xyzal, nu stiu daca ai auzit de ele. Claritine deja nu-si mai facea efectul.

   • Eu habar nu am de alte medicamente decât ale mele. Am încredere de 13 ani în medicul alergolog. Adică de Claritine știu… dar ăla e slab… e pentru ăștia care au așa, ușoare alergii sezoniere… nu ăștia hardcore ca mine. 😆
    Și oricum… bag la greu cremă solară… când înflorește de tot teiul din fața balconului o să fie mai aiurea.

    • Am inteles. Mie la inceput mi s-a recomandat Claritine, acum folosesc Xyzal. Nu am mai fost de mult la un medic alergolog…chiar vreau sa merg sa-mi fac din nou analize, sa vad daca intr-adevar sunt alergica doar la polen sau sunt mai multe.

 2. Si eu tot Claritine am folosit cand am avut alergia aia urata. Si ca si creme recomandate de dermatolog sunt cele de la Avene

  • Multumesc ca mi-ai zis de Avene, cred ca am sa-mi iau si eu ceva daca nu-mi trece alergia. Din fericire nu e prea deranjanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.