Împreună cu IWOSTIN am pornit o campanie de conştientizare a importanţei protecţiei solare. Suntem în a cincea zi a campaniei şi pentru astăzi am ales să vă povestesc despre efectele soarelui asupra părului.

PROTEJAREA PĂRULUI

Expunerea îndelungată la soare are ca efect deteriorarea părului; acesta se decolorează, devine uscat, fragil, lipsit de strălucire, se rupe mai uşor. Razele UV rup lanţurile de proteine şi amino-acizi din interiorul firului de păr, în special dacă părul deja are probleme sau dacă este de culoare deschisă.

Una din soluţii ar fi vizita la coafor, însă nu ar fi mult mai simplu dacă ne-am îngriji la momentul potrivit?

CE TREBUIE SĂ FACEM

  • să folosim un şampon şi un balsam hidratant;
  • să folosim o cremă pentru protecţia părului cu factor UV mare, pe care să o aplicăm pe toată lungimea părului, înainte de expunerea la soare;
  • să protejăm părul ţinându-l strâns, acoperit de o pălărie sau şapcă;
  • după fiecare intrare în apă, să ne clătim părul cu apă curată pentru a îndepărta eventualii factori dăunători;
  • dacă nu dorim să folosim şampoane sau creme din comerţ, putem proteja părul aplicând ulei de susan sau de măsline;
  • în caz că aveţi părul vopsit, folosiţi produse pe bază de keratina, ulei de jojoba şi extract din germeni de grâu;
  • pe perioada vacanţei la mare, când îţi expui părul timp îndelungat la soare, evită folosirea uscătorului de păr, plăcii de întins părul sau ondulatorului; măcar în această perioadă, lasă părul să se usuce singur.

Vă invit să vă informaţi în continuare, este bine să ştim toate riscurile şi mai ales, să ştim cum să ne ferim sau să ne protejăm corespunzător.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments on DA pentru protecţia solară [5]

  1. Si eu am parul vopsit si am remarcat ca soarele si apa marii nu sunt tocmai prietenosi cu el. Problema mea e ca nu imi place sa folosesc palarii, sepcute si nici sa-l prind in coada, sa-l protejez cat de cat. Cat despre uscator e imposibil sa nu-l folosesc, am parul des si pot sa astept toata ziua ca tot nu se usuca singur.

    • Eu nu-l am vopsit si tot ajung acasa cu el uscat si deteriorat (dupa vacanta). Eu incerc sa mi-l prind in coada, ca e lung si ar fi enervant cu el lasat liber. Mi-ar fi prea cald si in apa mi s-ar lipi de fata…e mai bine prins. Cat despre palarii sau sepci, n-am una care sa-mi placa, mereu uit sa o iau cu mine, asa ca mai stau cu prosopul in cap. :)) Ca nu suport soarele puternic. Iar umbrele nu caram dupa noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.