De câte ori ajung în Carrefour Felicia nu se poate să nu vizitez şi CTS Corner. Mă aşteptam la multe sortimente noi, mai ales că nu mai fusesem acolo de vreo 2 luni, dar din păcate de-abia în septembrie va veni un stoc nou de marfă. De-abia aştept.

Cu toate acestea, tot am găsit 3 sortimente noi, pe care nu le aveam. Două ceaiuri albe şi un oolong, mai exact. Dintre acestea vă voi prezenta două aici, oolong-ul şi ceaiul alb cu frunze de canabis – sună interesant, nu? 🙂

Ei, până ajungem la ceaiul alb, vă voi prezenta sortimentul de oolong taiwanez Formosa Pouchong. Nu este primul meu Pouchong, am servit deja unul de calitate superioară, de la Canton Tea, iar impresiile mele le puteţi citi pe TeaMug. Aşa cum am zis şi acolo, Pouchong-ul este un oolong foarte puţin oxidat. Unele magazine îl prezintă ca un ceai verde, altele ca ceai oolong.

Pentru preparare se adaugă o linguriţă de ceai/250 ml apă la temperatura de 70-80°C şi se lasă la infuzat timp de 2-3 minute. Rezultatul obţinut este un ceai de culoare auriu deschis, aproape fără parfum, şi cu un gust delicat, specific de oolong. Prezintă note florale, este uşor dulceag, însă after taste-ul nu este la fel de intens ca al Pouchong-ului de la Canton Tea. Cu toate acestea, este un ceai bun, pe care îl recomand, dacă nu aveţi posibilitatea să vă achiziţionaţi un Pouchong mai calitativ.

Producătorii recomandă a se servi cu lapte şi zahăr, însă eu nu mai îndulcesc ceaiul de foarte mult timp. În primul rând pentru că schimbă gustul natural al ceaiului, iar în al doilea rând pentru că sigur n-ar fi bun pentru sănătatea mea dacă aş servi câte o linguriţă/două de zahăr la fiecare ceaşcă de ceai pe care o beau zilnic. Beau şi câte 4-5 ceşti/zi, iarna chiar mai mult.

Formosa Pouchong se poate cumpăra din magazinele CTS Corner (Iaşi, Bucureşti şi Braşov, mai nou) la preţul de 0.60 lei/gramul. Eu am cumpărat 10 grame la 6 lei – din 10 grame puteţi prepara cam 2, 3 ceainice de ceai.

 

19 Comments on Ceai oolong Formosa Pouchong – CTS Corner

 1. Ce culoare delicata are, imi place si ambalajul, arata apetisant. 😀 Stiu ca ceaiul oolong e preferatul tau, iar eu nu am incercat niciodata acest sortiment. Tare curioasa sunt ce are el deosebit. 😀
  PS
  Am baut si eu o data in viata ceai(negru)cu lapte si mi s-a parut cam gretos. 🙁 N-as mai repeta experienta.

  • Facem noi cumva sa gusti un ceai oolong bun. 🙂 Cand ma eliberez de treaba, prin septembrie, iti trimit un colet cu cateva sortimente. 😛 Da vorbim atunci, o sa am nevoie de adresa ta. 🙂

   Si mie mi s-a parut gretos. Am incercat ceai negru (Irish Cream – Teekanne) cu lapte si apoi ceai condimentat (chai – Chocolate – Casa de Ceai) si iarasi nu mi-a placut. Asa ca nici eu nu mai repet experienta. 😛

  • N-are nici un efect, iti dai seama.Probabil e pus acolo ca sa vanda mai bine ceaiul. Intr-o vreme se vindea ceai cu canabis la doza, la Carrefour. La fel, n-avea nici un efect.

 2. Acum l-am baut si eu. Imi place pentru ca nu se simte aroma laptoasa asa tare, ci e mai dulce, mai delicat. 😛 L-am baut pe tot si il mai prepar odata sa vad daca mai are acelasi gust.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.