V-am mai menţionat prin articole cât de mult îmi plac deserturile de la Cake Expert şi acum a venit timpul să fac un articol în care să adun toate pozele cu dulciuri cumpărate de aici şi să vă spun şi câteva impresii.

Cake Expert are laboratorul pe B-dul Chimiei în Iasi, dar eu n-am fost niciodată acolo. Am cumpărat mereu de la standul amenajat la Carrefour Felicia. Nu este foarte mare, dar are şi produse de patiserie, şi torturi/prăjituri şi tot felul de biscuiţi/ciocolată/brioşe şi alte dulciuri mai micuţe.

Nu ştiu să vă fac o comparaţie ca şi preţuri. O prăjitură (Tiramisu, cu ciocolată, cremşnit, s.a.) costă între 5 şi 6 lei, o bucată de ciocolată de casă costă 2-3 lei, în funcţie de gramaj. Torturile au un preţ de 55 lei/kg, dacă nu mă înşel. Oricum, dacă sunt preţuri mari, se merită. Nu a existat prăjitură cumpărată de aici care să nu-mi placă.

Plus angajatele de la standul din Carrefour sunt foarte drăguţe. Şi vreau să menţionez şi identitatea firmei, care mie îmi place la nebunie. Logo-ul simpatic, site-ul şi toate lucruşoarele personalizate, gen hârtia de ambalat. Aceasta arată atât de bine încât nu-mi vine să o arunc după ce consum prăjitura.

Şi acum hai să vă prezint câteva din dulciurile încercate. Adevărul e că multe cofetării fac dulciuri aspectuoase, dar credeţi-mă, acestea sunt şi foarte bune.

DSC 4712 300x199 Cum mi am serbat ziua de naștere

Tort cu ciocolată și vanilie, pe un blat de pișcoturi. L-am cumpărat pentru că era ultimul de pe raft, însă nu mi-a părut deloc rău. A fost grozav, mi-a plăcut la nebunie.

photo (7)

Tartă cu vanilie. Şi fructe. Fructele diferă de la zi la zi, combinaţia de mai sus mi s-a părut însă cea mai completă şi delicioasă.

IMG 0309 300x300 De pe Instagram

Prăjitură cu iaurt – pentru Ziua Îndrăgostiţilor

photo (8) photo (9)

Cremşnit şi ciocolata de casă de care vă povesteam mai sus. Ciocolata de casă este o minune. Foarte gustoasă, mereu proaspătă, potrivit de moale.

9 Comments on Cofetăria mea preferată

  1. Tarta aia cu fructe imi face cu ochiul. 🙂 😛 Arata super! 😀 Ultima data am cumparat una dintr-un hipermarket si blatul era beton(la propriu). De atunci nu mai am incredere sa cumpar prajituri din comert. :)) E bine ca tu ai un loc unde stii ca mergi la sigur, ca indiferent ce ti-ai cumpara, nu te va dezamagi.

  2. Eu la Cluj am o singura cofetarie de unde imi place o singura prajitura! Cheesecake! In schimb am noroc ca la Auchan au niste tarte grozave si ieftine, una intreaga e 12-15 ron si mananc o saptamana din ea 🙂 Cea cu pere si cea cu fructe de padure le recomand! favoritele mele

    Am sa tin minte articolul pe cand voi face o vizita la Iasi

  3. Cu toate ca preturile conteaza in orice achizitie, cand vine vorba de dulciuri prefer sa platesc ceva mai mult dar sa am garantia calitatii. E o ora cam inaintata pentru dulciuri insa mi-ai facut o pofta…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.