DSC07573Dacă vă place parfumul de trandafiri, dacă vă amintiţi cu drag de dulceaţa de trandafiri cu care eraţi serviţi în copilărie de bunici, atunci veţi adora ceaiul de trandafiri. Tot, de la miros, la gust, este un răsfăţ, un răsfăţ al simţurilor.

Ceaiul de trandafiri de la Tashi impresionează de la prima vedere. Ambalajul transparent lasă la vedere zeci de boboci roz, alb şi mov, care pot fi cu uşurinţă puşi într-un vas, pentru desfătarea privirii. Dacă alegem însă să desfacem punguţa, suntem învăluiţi de parfumul dulceag al florilor.

Se prepară uşor, folosind apă la 100 grade Celsius şi un timp de infuzare de 6-10 minute. Poate fi lăsat şi mai mult, nu devine amărui. Aşa cum era de aşteptat, parfumul este dulceag şi gustul este concentrat. Se aseamănă la gust cu dulceaţa de trandafiri, dar nu este atât de dulce. Chiar şi aşa, recomand să fie servit fără îndulcitori.

Gustul este minunat. Se simte de parcă ar fi un desert rafinat, te relaxează şi te binedispune. În mod ciudat simt şi o tentă de miere de albine, dar ceaiul nu conţine decât boboci de trandafiri. Mi-a plăcut foarte mult.

Ceaiul de trandafiri poate fi servit la ocazii deosebite, la musafiri. Sau poate ar fi şi mai bine dacă ar fi servit bunicii, ca răsplată pentru dulceaţa de trandafiri din copilărie.

Infuzia de plante “Trandafiri” este disponibilă pe magazinul online Tashi, la preţul de 25 lei/punguţa de 50 grame.

DSC07577 DSC07581

7 Comments on Infuzie de plante “Trandafir” – Tashi

  1. Pfff… tocmai ce-am mâncat dulceață de trandafiri făcută acolo, la țară, printre munți… Iar acum, mă faci să simt gustul ceaiului… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.